fbpx
Сьогодні
09:11 13 Сер 2023

На Сумщині українські воїни успішно зупинили спробу прориву російської ДРГ, - Наєв

Фото: Телеграм / Сергій Наєв

Українські Сили оборони успішно відбили спробу диверсійно-розвідувальної групи армії рф прорватися на територію Сумської області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм командувача Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Як повідомляють, ця подія сталася 12 серпня.

Як зазначив генерал, ворожу ДРГ виявили військовослужбовці окремої механізованої бригади під час проведення рекогносцировки в зоні відповідальності Північного стратегічного угруповання військ неподалік від одного із сіл Зноб-Новгородської територіальної громади.

Наголошують, що візуально й акустично спостерігалися десять озброєних осіб. Українські військовослужбовці вступили у стрілецький бій.

Зі слів Наєва, на допомогу захисникам до місця події вирушили протидиверсійні резерви від Національної гвардії та прикордонної застави з розрахунками безпілотників.

Як наголосив командувач Об'єднаних сил, шквальний вогонь оборонців змусив російських диверсантів забрати поранених і відступити за держаний кордон України.

Відхід диверсійно-розвідувальних сил росіяни прикривали мінометами 120-міліметрового калібру.

"Завдяки вмілим та вчасним діям українські захисники зупинили чергову спробу ворога вдертися на територію нашої країни", – підсумував командувач.

Нагадаємо, що найбільше російських ДРГ прикордонники виявляють на території Сумської та Чернігівської областей.

Як писала Рубрика, упродовж липня Сили оборони України на Сумщині та Чернігівщині припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

"Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження.

У заходах протидії диверсійно-розвідувальним силам противника активну участь брали також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій "Альфа"", підкреслив Наєв.

Нагадаємо, раніше командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що Сили оборони підсилюють державний кордон, щоб він був повністю непрохідним для російських загарбників.

Командувач також  раніше розповідав, що північний кордон посилили особовим складом і технікою.

Як ми писали, минулої доби, 12 серпня, українські Сили оборони ліквідували близько 600 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 253 800 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: