fbpx
Сьогодні
19:28 09 Жов 2023

У Києві почали вмикати опалення в лікарнях, школах і дитсадках, – Кличко

Сьогодні, 9 жовтня, у Києві почали вмикати опалення в об'єктах соціальної інфраструктури: лікарнях, школах і дитячих садочках. Будинки підключатимуть пізніше.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на мера Києва Віталія Кличко.

Він зазначив, що вищеперелічені об'єкти підключають за заявками їхніх керівників.

"Щодо комунальної сфери, житлових будинків – ми орієнтуємось на погоду, щоб раціонально витрачати тепло. Коли три доби середньодобова температура опускатиметься нижче +8 градусів з подальшим прогнозом на похолодання, розпочнемо підключати й комунальні будівлі. Тоді ж – за їх заявками – й будинки ОСББ, ЖБК, відомчі", – написав міський голова.

Зазначимо, що зазвичай опалювальний сезон у Києві стартує 15 жовтня. Однак це залежить від кліматичних умов.

У 2023 році осінь тепла, тому є вірогідність того, що цю дату змістять. Крім цього, рішення про увімкнення опалення приймається на рівні місцевої влади, тому у різних регіонах опалювальний сезон 2023-2024 стартуватиме не в один день.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, посилаючись на очільника столиці Віталія Кличка, Київ готовий до старту опалювального сезону, бо провів необхідні технічні та організаційні заходи, але столиця так і не отримала від уряду погашення заборгованості перед містом.

"На сьогодні всі житлові будинки, що знаходяться в обслуговуванні комунальних керуючих компаній, отримали акти готовності до зими. Тобто готові до подачі тепла. Закликаю інших управителів, в тому числі ОСББ та ЖБК, також подбати про отримання цих актів. Місто в цьому плані всіляко допомагатиме, щоб усі без винятку будинки не мали проблем із запуском тепла", наголосив голова Києва.

Крім того, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про фінальну стадію підготовки енергетичної системи до осінньо-зимового періоду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: