fbpx
Сьогодні
09:52 31 Лип 2023

На відновлення та підготовку енергетики до опалювального сезону Кабмін виділив 10 млрд грн, - Шмигаль

English version here

Фото: Урядовий портал

Уряд виділив кошти на відновлення енергетики до опалювального сезону.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, який відбувся в Івано-Франківську під головуванням Глави держави Володимира Зеленського, передає Урядовий портал.

Під час виступу Шмигаль акцентував на трьох викликах: підготовка до зими, виконання бюджетів на всіх рівнях, прискорення інтеграції до ЄС і НАТО.

Він зауважив, що з травня працює створений Урядом штаб з підготовки до опалювального сезону.

«Для відновлення, ремонтів та захисту об'єктів енергетики лише Держагентству з відновлення виділили 10 млрд грн. Також отримуємо допомогу США у розмірі 897 млн доларів — це кошти на генератори, газотурбінні електростанції, трансформатори. Працює європейський Фонд енергетичної підтримки України, в межах якого отримано вже 166 млн євро. Кошти є, важливо вчасно провести всі заплановані заходи», — наголосив очільник Уряду.

Як повідомив Денис Шмигаль, до початку опалювального сезону перед Міненерго стоїть чітке завдання — додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. До кінця року, впродовж листопада-грудня, — додати в систему ще 1,2 ГВт. Ідуть ремонти та захист енергооб'єктів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: