fbpx
Сьогодні
16:30 07 Жов 2023

Віримо, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені: Зеленський відреагував на події в Ізраїлі

Президент України Володимир Зеленський засудив напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Він підтримав право Ізраїлю на захист.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

"Жахливі повідомлення з Ізраїлю. Мої співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки. Віримо, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені.

Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу. Хоч би хто використовував терор, це злочин проти світу. Хоч би хто спонсорував терор, це злочин проти світу", – зазначив Президент. 

Зеленський наголосив, що світ має бути обʼєднаний та солідарний, щоб терор ніколи й ніде не намагався підкорити чи зламати життя.

Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву. Усі обставини цієї терористичної атаки мають бути зʼясовані, щоб світ знав і притягнув до відповідальності кожного, хто спонукав до нападу та допоміг його організації.

"Усі громадяни України, які перебувають у зоні небезпеки, мають уважно дотримуватись інструкцій сил безпеки на місці та пильно стежити за інформацією. Будь ласка, бережіть себе! МЗС України та наше посольство в Ізраїлі готові допомогти в будь-якій ситуації. Створено оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Якщо ви потребуєте допомоги, будь ласка, невідкладно звертайтесь у будь-який спосіб, який вам доступний, до будь-якого нашого дипломатичного чи консульського представництва. Кожне життя має значення! Кожен прояв терору засуджуємо", – підсумував Зеленський.

Що відомо про ранковий напад ХАМАСу на Ізраїль

Уранці, 7 жовтня, зі сторони Сектора Гази по Ізраїлю масовано запустили десятки ракет бойовики ХАМАС: у містах пожежі, щонайменше одна людина загинула. На півдні країни стверджують про зіткнення армії з бойовиками.

Очільник збройного крила ХАМАСу Мухаммед ад-Дейфа заявив, що його бойовики розпочали операцію "Потом Аль-Акси". За його словами, ці дії покликані захистити мечеть Аль-Акса у Єрусиламі.

Збройні сили Ізраїлю заявили, що бойовики "заплатять високу ціну" й оголосили про початок контртерористичної операції "Залізні мечі".

Пізніше голова ізраїльського уряду Нетаньяху виступив зі зверненням до нації: "Це не спецоперація. Ізраїль перебуває в стані війни".

Уперше за 50 років рішенням уряду в країні впроваджено режим воєнного стану. Однак, поки що Ізраїль завдає ударів по палестинських силах з повітря, до дій наземних підрозділів ЦАГАЛ ще не перейшов.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: