fbpx
Сьогодні
12:52 07 Жов 2023

"Це не спецоперація. Ізраїль перебуває в стані війни": Нетаньяху звернувся до народу

Фото: Reuters

Після ранкової ракетної атаки 7 жовтня ХАМАСу з сектора Гази по території Ізраїлю влада країни заявила, що перебуває у стані війни.

Голова ізраїльського уряду виступив зі зверненням до нації з урядового комплексу Кір'я у Тель-Авіві, пише британська газета The Telegraph.

Прем'єр запевнив, що ХАМАС "заплатить" за сьогоднішній напад. Також Нетаньягу повідомив, що розпорядився "зачистити прикордонні населені пункти від терористів" та "провести мобілізацію резервістів".

"Ми перебуваємо в стані війни. Це не операція, не ескалація – це війна. І ми переможемо. ХАМАС заплатить за цю війну безпрецедентну ціну.

Я розпорядився зачистити прикордонні населені пункти від терористів і провести мобілізацію резервістів", зазначив Нетаньяху.

Керівник уряду закликав громадян Ізраїлю підкорятися вказівкам армії та Управління тилом.

Варто додати, що перед цим про оголошення війни також заявив і міністр оборони Ізраїля Йоав Галант.

"Сьогодні вранці ХАМАС зробив серйозну помилку і почав війну проти Держави Ізраїль. Солдати ЦАХАЛу ведуть боротьбу з ворогом на всіх ділянках проникнення. Держава Ізраїль виграє цю війну", наголосив міністр.

За словами речника Сил оборони Ізраїля Даніеля Хагарі, бойовики випустили по території Ізраїля понад 2 тисяч ракет. Зокрема вони проникли до країні й досі перебувають на її території.

"Ми зосереджуємося на бойових діях на кордоні з Газою. Ми розпочали широкомасштабний призов до всіх підрозділів ЦАХАЛу. ЦАХАЛ також завдає ударів по Газі", – додав речник.

Що відомо про ранковий напад ХАМАСу на Ізраїль

Уранці, 7 жовтня, зі сторони Сектора Гази по Ізраїлю масовано запустили десятки ракет бойовики ХАМАС: у містах пожежі, щонайменше одна людина загинула. На півдні країни стверджують про зіткнення армії з бойовиками.

Сирени повітряної тривоги пролунали по всьому південному і центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів пролунали вибухи.

Очільник збройного крила ХАМАСу Мухаммед ад-Дейфа заявив, що його бойовики розпочали операцію "Потом Аль-Акси". За його словами, ці дії покликані захистити мечеть Аль-Акса у Єрусиламі.

Як повідомляють, палестинці випустили по території Ізраїлю понад 2 тис. ракет й одночасно захопили 7 громад на півдні. Є загиблі серед військових та цивільних ізраїльтян. Людей закликають замкнутися в оселях і перебувати в укриттях.

Збройні сили Ізраїлю заявили, що бойовики "заплатять високу ціну" й оголосили про початок контртерористичної операції "Залізні мечі".

Уперше за 50 років рішенням уряду в країні впроваджено режим воєнного стану. Однак, поки що Ізраїль завдає ударів по палестинських силах з повітря, до дій наземних підрозділів ЦАГАЛ ще не перейшов.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: