fbpx
Сьогодні
12:34 07 Жов 2023

В Ізраїлі заявили про початок спецоперації "Залізні мечі": МЗС звернулося до українців

Фото: З відкритих джерел

Сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) після ранкової атаки ХАМАСУ по території країни оголосили про початок контртерористичної операції "Залізні мечі".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ЦАХАЛу, посольство України в Ізраїлі в Facebook та речника МЗС Олега Ніколенка.

"Ми почали операцію "Залізні мечі", усі етапи нашої операції відкриті", – заявили в ЦАХАЛ.

Як зазначають ізраїльські військові, вони направили спеціальні підрозділи разом зі старшими командирами на південь країни. Територія операції буде розділена на центри, кожен з яких очолюватиме командир.

"У міру необхідності ми будемо набирати десятки тисяч резервістів", – додала пресслужба.

Своєю чергою, посольство України в Ізраїлі звернулося до українців, які опинилися у зоні бойових дій та надало рекомендації. Громадян України закликали дотримуватися інструкцій місцевої влади.

Українців також попередили, що у разі обстрілів може бути активована сирена. Тоді необхідно оперативно спуститися в укриття чи бомбосховище.

"Посольство закликає громадян України уважно ставитись до всіх таких попереджень та дотримуватись інструкцій місцевої влади", підкреслили у повідомленні.

Для отримання додаткової інформації потрібно слідкувати за сайтом командування внутрішнього фронту армії оборони Ізраїлю.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації українцям необхідно звернутися до Посольства України в Ізраїлі за телефоном екстреного зв'язку: + 972-546-676-782; української дипустанови в м. Рамалла за телефоном: +972-59-823-93-99.

Речник МЗС Ніколенко наголосив, що громадян України наразі немає серед постраждалих внаслідок бойових дій.

Окрім того, українське посольство на постійному контакті із ізраїльською владою, основними лікарнями. Дипломати тримають ситуацію під контролем.

Що відомо про ранковий напад ХАМАСу на Ізраїль

Уранці, 7 жовтня, зі сторони Сектора Гази по Ізраїлю масовано запустили десятки ракет бойовики ХАМАС: у містах пожежі, щонайменше одна людина загинула. На півдні країни стверджують про зіткнення армії з бойовиками.

Сирени повітряної тривоги пролунали по всьому південному і центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів пролунали вибухи.

Збройні сили Ізраїлю заявили, що бойовики "заплатять високу ціну" й оголосили стан "готовності до війни".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: