fbpx
Сьогодні
Відео 15:10 05 Жов 2023

Рішення для перемоги: Україна отримає комплекси Slinger, які можуть збивати ударні дрони

English version here

Фото: Телеграм / Армія дронів

Системи Slinger, які можуть збивати дрони-камікадзе типу Shahed-136/131 та навіть гелікоптери, передала Україні австралійська компанія.

Про це повідомила Армія дронів, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як відомо, росія майже напевно розпочала використання безпілотних літальних апаратів односторонньої дії власного виробництва, заснованих на іранських розробках Shahed.

Саме тому останні місяці різко збільшила застосування ударних безпілотників для атак на регіони країни. Особливо страждають від ударів дронами-камікадзе південні області.

Як пояснив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, причиною збільшення атаки по Україні дронами-камікадзе є те, що "це легше, швидше, дешевше". 

"Вони зосередилися на виробництві саме ударних БПЛА.

Ракети швидко не вдасться виготовляти. Тим паче якщо санкції будуть посилюватися, а головне контроль наших партнерів за їх дотриманням", наголосив полковник.

Щоб їх збивати дрони-камікадзе типу Shahed-136/131, які коштують приблизно 31 тисячу доларів, Повітряним силам доводиться використовувати ракети ППО, які можуть коштувати в 10 разів більше.

Яке рішення?

Австралійська компанія передала нашим оборонцям комплекси Slinger, які набагато дешевше та ефективніше, ніж пуски ракет ППО по безпілотниках.

Як це працює?

Як розповідають, ця система здатна вести вогонь одиничними пострілами, а також має режими 100 або 200 пострілів на хвилину з використанням теплового та нічного бачення.

Система складається:

  • з однієї 30-мм гармати Bushmaster M230LF,
  • кулемета калібру 7.62 мм FN MAG.

У поєднані з оптико-електронною системою та радаром, комплекс демонструє високу точність проти малорозмірних повітряних цілей по типу DJI Phantom.

Окрім того, виробник зробив заяву щодо можливісті знищення:

  • квадрокоптера DJI Matrice на дальності у 1.4 км,
  • DJI Phantom на дальності 1 км.
шахед БпЛА

Фото: Телеграм / Армія дронів

Дальність виявлення цілей оптико-електронною системою становить:

  • 12 км з використанням денного каналу,
  • 13.7 з використанням нічного каналу.

До того ж, маса системи близько 400 кг. Це дозволяє встановлювати її на більшість колісного автотранспорту як цивільного, так і військового призначення.

Slinger може використовувати програмовані осколково-фугасні боєприпаси з радіочастотним наближенням, що дозволяє системі уражати невеликі дрони.

Як зауважують, для установки на бронетранспортери М113 українська влада замовила 110 цих систем, ще 50 замовила приватна компанія Практика. Компанія планує встановити ці модулі на свої бронемашини. Загальна сума замовлення сягає близько 170 мільйонів доларів.

Нагадаємо, волонтери придбали засоби РЕБ, які можна встановлювати на бронетехніку.

До того ж стало відомо, що Польща передала Україні партію відремонтованих танків Leopard 2.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: