fbpx
Сьогодні
15:30 02 Жов 2023

"Армія дронів" побила рекорд з ураження ворожої артилерії

English version here

Фото ілюстративне

Минулого тижня українська "Армія дронів" уразила рекордну кількість російської артилерії.

Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram, пише Рубрика.

 "Армія дронів уразила рекордну кількість російської артилерії – звіт за тиждень.

У росіян – мінус 69 гармат і 17 самохідних артилерійських установок. Більше ураженої арти – менше снарядів по позиціях наших військових та прифронтових містах", – йдеться у повідомленні Федорова.

За його словами, загалом оператори безпілотників уразили 220 одиниць ворожої техніки, зокрема 33 танки, 41 вантажівка й "купа іншого обладнання".

Нагадаємо, що у структурі Збройних Сил України перші роти ударних безпілотників сформували у березні 2023 року. Їхнє створення у складі Сил оборони ухвалив Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний.

"Армія дронів" – це програма, до якої входять системна закупівля безпілотників, їхній ремонт та обслуговування. А за потреби – оперативна заміна БПЛА та курс навчання пілотів. У серпні 2022 року в рамках цього проєкту для потреб Сил оборони України надійшли перші безпілотні комплекси різних класів.

"Безпілотники виконуватимуть розвідувальні та ударні місії. Наводитимуть артилерію, допоможуть воїнам бути максимально ефективними під час міських боїв та зберігати життя. Пікапи знадобляться для рейдів мобільних груп у тил ворога, доставки вантажів та евакуації поранених. Starlink — безперебійний зв'язок на полі бою. Все це — наша конкурентна перевага над росіянами", – зазначив Федоров.

За словами Федорова за рік "Армія дронів" з проєкту перетворилася на системну державну програму – головні досягнення.

Нагадаємо, у кінці липня повідомлялось, що ударні воєнні підрозділи, роботу яких забезпечує "Армія дронів", знищили за тиждень 75 одиниць ворожої техніки, серед якої 9 танків.

Також за липень в межах другого етапу проєкту "Армія дронів" підготували ще понад 3 тисячі операторів БПЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: