fbpx
Сьогодні
17:59 02 Жов 2023

Україна отримала від Польщі партію відремонтованих танків Leopard 2

English version here

Польща передала Україні партію відремонтованих танків Leopard 2. Триває робота над іншими бойовими машинами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на компанію Polska Grupa Zbrojeniowa.

"Поки інші роблять заяви про майбутнє, ми діємо за погодженням з українською стороною", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перші танки Leopard, спеціально відремонтовані в Бумар-Лабендах, були отримані українською стороною. У компанії заявили, що тривають роботи щодо інших танків.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Центр обслуговування танків Leopard 2 з України розпочав роботу в польському місті Ґлівіце.

Угоду про створення такого центру Блащак підписав з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у квітні 2023 року на черговій зустрічі в Рамштайні.

Польський міністр оборони пояснював, що причиною вибору саме цього заводу стало те, що там уже протягом 20 років займаються обслуговуванням, ремонтом та модернізацією танків Leopard 2A4. Міністр також нагадав, що у Ґлівіце ремонтують та модернізують польські танки сімейства Т-72.

Ремонтний центр планували відкрити ще в травні, однак Німеччина та Польща довго не могли домовитися щодо деталей структури спільного підприємства. За даними Spiegel, процес гальмувала польська сторона, яка пропонувала «місячні ціни» за роботу над танками й не хотіла брати на себе жодних гарантій на ремонт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: