fbpx
Сьогодні
10:59 03 Жов 2023

Норвегія запровадила нові санкції проти рф

Фото: З відкритих джерел

Норвегія приєдналась до 11-го пакету санкцій Європейського Союзу проти російської федерації, який було запроваджено у червні. Таким чином країна підтримала всі пакети санкцій ЄС.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сайт МЗС Норвегії.

"Норвегія разом з Європою реагує на напад Росії на Україну, що є порушенням міжнародного права. На знак солідарності з Україною ми підтримали всі пакети санкцій ЄС. Одинадцятий пакет санкцій спрямований на посилення існуючих санкцій та боротьбу з їх обходом. Це важливо, оскільки необхідно терміново зупинити потік грошей, які Росія використовує для фінансування своєї жорстокої агресивної війни", – заявила міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хюйтфельдт.

У відомстві зазначили, що країна підтримала санкції ЄС проти росіїї з деякими національними корективами. Зокрема, вони передбачають заборону на транзит через росію товарів і технологій, які "можуть сприяти збільшенню військового і технологічного потенціалу РФ".

Також заборону на продаж цінних паперів було поширено на цінні папери в будь-якій валюті.

Норвегія розширила перелік юросіб, які пов'язані із російською військовою промисловістю, на яких поширюється заборона на експорт. У новому пакеті заборонено імпорт російської нафти, що надходить трубопроводом "Дружба" в Німеччину і Польщу. Було змінено переліки продукції із заліза і сталі, та список предметів розкоші, імпорт яких обмежено.

Однак Осло не стало забороняти доступ до портів суднам, які беруть участь у перевалці нафти, які підозрюються в порушенні заборони на імпорт російської нафти або цінової стелі.

"Норвегія все ще розглядає, як найкраще реалізувати цю заборону в законодавстві, нормативні зміни з цього питання будуть внесені пізніше", – сказано у повідомленні.

Довідка

Нагадаємо, у вересні Сполучені Штати Америки проти ще п'яти російських компаній посилили санкції, оскільки їхні дії становлять небезпеку зовнішній політиці США.

Окрім того, нові санкції проти 63 людей та компаній, пов'язаних з росією, запровадила Канада. Зокрема, до списку внесли відповідальних за викрадення українських дітей та за розповсюдження дезінформації.

Також Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на шість місяців санкції щодо російських фізичних та юридичних осіб, які відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Окрім того, Велика Британія за російські псевдовибори на захоплених територіях України ввела нові санкції проти рф.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: