fbpx
Сьогодні
20:50 29 Вер 2023

Британія за російські псевдовибори на захоплених територіях ввела нові санкції: деталі

English version here

Фото: З відкритих джерел

Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про нові санкції у зв'язку з організованими російською федерацією псевдовиборами на тимчасово окупованих територіях України. У Британії заявили, що ніколи не визнають претензій росії на українську територію.

Про це повідомляє "ЄП" із посиланням на британське зовнішньополітичне відомство.

Одинадцять нових осіб внесуть до списку санкцій Великої Британії у відповідь на спроби росії використати фейкові "вибори" для легітимізації свого незаконного контролю над Херсонською, Запорізькою, Донецькою, Луганською областями та Кримом, які є частиною суверенної території України.

Як пояснили в МЗС Британії, до списку потрапили організації та російські високопосадовці, які безпосередньо діяли з метою підриву України та загрози її територіальній цілісності.

  • Центральна виборча комісія (ЦВК) росії, державний орган, який організував фейкові вибори цього місяця та минулорічні референдуми на незаконно тимчасово контрольованих частинах України;
  • Наталія Бударіна, секретар ЦВК, одна з найвищих посадових осіб у Центральній виборчій комісії;
  • Андрій Алєксєєнко, голова так званої Херсонської обласної адміністрації;
  • Марина Захарова, голова так званої виборчої комісії в Херсоні.

"Фіктивні вибори в Росії – це прозора, марна спроба легітимізувати її незаконний контроль над суверенною українською територією. Не можна проводити "вибори" в чужій країні.

Велика Британія ніколи не визнає претензій Росії на українську територію. Крим, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ і Херсон – це Україна", – заявив Клеверлі.

Цей останній пакет санкцій з'явився напередодні нового пам'ятного дня в росії, оголошеного путіним для відзначення річниці анексій українських територій, незважаючи на те, що росія не має жодних законних підстав для будь-яких територіальних претензій, наголосили в МЗС Британії.

Там також нагадали, що жителі Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей переважною більшістю проголосували за незалежність України в 1991 році, і їхній подальший опір російській агресії свідчить про їхню рішучість залишатися частиною незалежної і суверенної України.

"Ці останні санкції слугують суворим нагадуванням про ціну такого кричущого нападу на суверенітет, демократію та рівність", – йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, держави-члени Європейського Союзу в жовтні можуть почати обговорення нового, вже дванадцятого за рахунком, пакета санкцій проти росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Відомо, що в новому проєкті санкцій можуть бути анонсовані раніше обмеження на торгівлю російськими алмазами, які планують запровадити держави "Групи семи".

Пакет може бути ухвалений у першій половині жовтня або оголошений під час саміту ЄС-США, запланованого на той же місяць.

Нагадаємо, у вересні Сполучені Штати Америки проти ще п'яти російських компаній посилили санкції, оскільки їхні дії становлять небезпеку зовнішній політиці США.

Окрім того, нові санкції проти 63 людей та компаній, пов'язаних з росією, запровадила Канада. Зокрема, до списку внесли відповідальних за викрадення українських дітей та за розповсюдження дезінформації.

Також Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на шість місяців санкції щодо російських фізичних та юридичних осіб, які відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: