fbpx
Сьогодні
16:16 13 Вер 2023

ЄС продовжив дію санкцій проти рф ще на пів року

English version here

Фото: З відкритих джерел

Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на шість місяців санкції щодо російських фізичних та юридичних осіб, які відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Ради ЄС.

"Сьогодні Рада ЄС прийняла рішення продовжити дію обмежувальних заходів щодо осіб, які несуть відповідальність за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України ще на шість місяців до 15 березня 2024 року", – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що санкції поширюються на понад 1800 осіб і компаній та включають заборону на в'їзд до ЄС, заморожування активів та заборону на надання коштів.

У межах перегляду санкцій Рада також ухвалила рішення не продовжувати включення до списку чотирьох фізичних осіб.

"ЄС продовжуватиме надавати потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні та її народу доти, доки це буде необхідно", – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, представник Євросоюзу Жозеп Боррель у своєму блозі нап исав, що західні санкції достатньо впливають на економічний, промисловий і технологічний потенціал російської федерації, і закиди про те, що вони не діють – неправда.

Як писала Рубрика, зміст останнього із 11 пакетів санкцій проти росії було оприлюднено ЄС 23 червня 2023 року.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: