fbpx
Сьогодні
11:36 30 Вер 2023

Африка зацікавлена на своїй території розмістити виробництво української зброї, – Кулеба

Африка проявила зацікавленість не тільки купувати українську зброю, а й не проти розгорнути її виробництво на своїй території.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на панельній дискусії в рамках Форуму оборонних індустрій, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив очільник українського МЗС, Африка була одним із найбільших ринків збуту української військової продукції до початку повномасштабної війни.

"Сьогодні Африка чекає на повернення українських компаній на цей ринок для продажу зброї. Поки що ця опція, зрозуміло, закрита.

В одній африканській країні, спілкуючись із лідером цієї країни, він так довірливо подивився мені в очі і каже: "Вам стільки зброї вже надіслали, вам стільки точно не потрібно. Можливо, трохи поділіться з нами?" Тобто, там інше сприйняття наших потреб", підкреслив Кулеба.

Як зауважив міністр, друга зацікавленість, яка з'явилася в Африки – це, власне, розміщення виробництва української зброї та амуніції на території Африки.

"Це новий тренд", – зазначив Кулеба.

Глава МЗС також вважає, що "попит на продаж і виробництво зброї, виробленої в Україні, буде дуже високим".

Що відомо про Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1)

Нагадаємо, що 30 вересня Україна провела Форум оборонних індустрій. У ньому взяли участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

Як відомо, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Захід покликаний зафіксувати досягнення нашого оборонно-промислового комплексу та розглянути те, що може додати до можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні.

Форум спільно організували три міністерства: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерство оборони та Міністерство закордонних справ.

Як відомо, Форум відкрив президент Володимир Зеленський та оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Він підкреслив, що Декларація є відкритою для приєднання та її уже підписали 13 компаній.

Як зауважив на Форумі Зеленський, в Україні створять спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

На момент закриття Міжнародного форуму оборонних індустрій до Альянсу долучилося 38 компаній з 19 країн, а українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: