fbpx
Сьогодні
11:29 09 Вер 2023

Офіційно: Африканський союз приєднався до групи "Великої двадцятки"

Photo: From open sources

На саміті "Великої двадцятки" в Індії офіційно оголосили про приєднання Африканського союзу до групи G20.

Про це інформує Associated Press.

Як повідомляє видання, відповідну заяву на відкритті саміту зробив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

"Я запрошую представника Африканського союзу зайняти його місце як постійного члена G20", – сказав він президенту Коморських Островів і голові Союзу Азалі Ассумані.

Як зауважив Моді, присутні лідери повинні знайти конкретні рішення" широкомасштабних проблем, які, на його думку, пов'язані з розривом між Північчю та Півднем, прірвою між Сходом та Заходом.

Також прем'єр-міністр Індії під час свого виступу згадав про війну, але не вказав, де вона триває.

"Друзі, після COVID-19 світ зіткнувся з проблемою дефіциту довіри. Війна ще більше посилила цей дефіцит довіри. Якщо ми зможемо перемогти COVID, ми зможемо перемогти і дефіцит довіри, спричинений війною", – заявив індійський прем'єр.

Що відомо про саміт G20 в Індії

9 вересня, в Індії розпочався саміт двадцяти найбільших економік світу. Метою зустрічі лідерів стане обговорення важливих тем, зокрема економічних.

Ця зустріч пройде без України, проте ній присутні представники росії та Африканського Союзу.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар підтвердив, що Україну не запросили на майбутній саміт G20, який відбудеться в Індії 9-10 вересня.

За його словами, рішення Індії не запрошувати Україну було прийнято з огляду на те, що G20 займається зростанням та розвитком, а не врегулюванням конфліктів, що має відбуватися в Раді безпеки ООН.

Своєю чергою, українське МЗС працює над тим, щоб отримати запрошення на саміт G20 в Індії.

"Ми вважаємо, що те, що здійснює Російська Федерація щодо припинення "зернової угоди", є великим викликом для економік не лише країн Африки та Азії, але й для світових економік", зазначив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: