fbpx
Сьогодні
20:17 01 Сер 2023

Усе більше країн Африки відвертаються від росії, – Білий дім

English version here

Фото: Getty Image

Усе більше країн Африки й загалом так званого регіону Глобального Півдня усвідомлюють, що співпраця з росією не відповідає їхнім інтересам через перетворення кремлем їжі на зброю, а також наслідки розв'язаної ним війни в Україні.

Таку позицію висловив у вівторок під час телефонного пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"По всьому (Африканському – ред.) континенту й на так званому Глобальному Півдні все більше й більше країн усвідомлюють, що партнерство з росією насправді не в їхніх інтересах і не в інтересах їхніх народів – і це стає дедалі більш очевидним", – зауважив представник Білого дому.

У цьому контексті він нагадав, що лише минулого тижня багато лідерів африканських країн відмовилися прилетіти на саміт Африка-росія.

"Вони усвідомлюють, що стали жертвами його (путіна – ред.) безрозсудного рішення вийти із «зернової угоди». Вони усвідомлюють, що продовольча нестабільність, голод, загальна нестабільність, яку вони відчувають на багатьох рівнях, значною мірою пов'язана з війною, яку він веде в Україні",- зазначив представник Білого дому.

Довідка

Під час саміту Африка-росія глава комісії Африканського союзу Муса Факі Махамат заявив, що лідери африканських країн наполягають на відновленні повноцінної дії Чорноморської зернової ініціативи, з якої росія вийшла в односторонньому порядку.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: