fbpx
Сьогодні
10:43 27 Вер 2023

Розвідка Британії: росія, залучивши окремі підрозділи нової 25-ї армії, не зможе наступати масштабно

Фото: Getty Images

Міноборони рф почало залучати до боїв як підкріплення окремі підрозділи новоствореної 25-ї армії, що в своєю чергою зменшує ймовірність нового масштабного наступу армії рф найближчим часом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 27 вересня.

Як зазначили британські аналітики, з середини вересня росія скоріш за все кинула на фронт окремі підрозділи новоствореної 25-ї загальновійськової армії.

Зокрема, є інформація, що 67 мотострілецька дивізія та 164-та окрема мотострілецька бригада беруть участь у боях на ділянці західніше Сєвєродонецька і Кремінної, на межі Донецької і Луганської областей.

"Від початку вторгнення Росія лише зрідка мала незадіяне угруповання розміру армії, яке потенційно могло би стати основою для нових масштабних наступальних дій. Оскільки 25-та загальновійськова армія вочевидь почала задіюватися "шматками" для посилення розтягнутої лінії фронту, новий злагоджений наступ сил РФ у наступні тижні стає менш ймовірним", наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо, що раніше розвідка повідомляла, що росія планувала розгортати 25-ту армію лише з грудня.

Своєю чергою, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський також повідомляв, що на Лиманському напрямку продовжується заміна військ на частини 25 армії, які сформовані та перекинуті з території рф.

Також відзначали, що російські локальні контратаки на фронті часто виявляються провальними.

Окрім того, 200-та окрема мотострілецька бригада 14-го армійського корпусу берегових військ Північного флоту рф втратила на Бахмутському напрямку багато живої сили як "двохсотими", так і пораненими: майже дві сотні військових цього підрозділу лежать в міській лікарні Первомайська Луганської області.

Що відомо про мобілізацію в російській федерації

Раніше британська розвідка інформувала, російська федерація планує набрати до армії 420 тисяч контрактників до кінця цього року, що вплине на робочу силу в різних невійськових галузях.

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштабу, у зв'язку із катастрофічними втратами очікується, що найближчим часом у рф та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Окрім того, російський диктатор володимир путін заявив, що за останні пів року 270 тисяч осіб добровільно підписали контракти з російським міноборони, ще 300 тисяч людей призвали в рамках мобілізації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: