fbpx
Сьогодні
16:21 27 Вер 2023

На Київщині запрацювала єдина служба порятунку 112: у чому рішення

Фото: Depositphotos

Слідом за столицею єдина телефонна служба виклику екстрених служб 112 повноцінно запрацювала й у Київській області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника МВС Ігоря Клименка, якого цитує пресслужба відомства.

У чому проблема?

Ще рік назад народні депутати ухвалили законопроєкт, яким пропонують зробити номер "112" єдиним для надання екстреної допомоги громадянам.

Його метою є підвищити ефективність надання екстреної допомоги шляхом розвантаження екстрених служб та створити єдиний центр прийняття та обробки повідомлень.

Окрім того, створення та впровадження системи 112 також є одним із зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Закон розширює повноваження оперативно-диспетчерських служб, що приймають екстрені комунікації за номерами 101, 102, 103, 104.

Яке рішення?

112 – це номер для звернення громадян, які опинилися у надзвичайній ситуації. Він використовується як альтернатива гарячим лініям 101, 102, 103 та 104, дозволяючи не витрачати час на те, щоб дзвонити у кожну службу окремо.

Як це працює?

Спочатку впровадження єдиного номера виклику екстрених служб розпочалося з міста Києва (у липні місяці 2023 року –ред.).

За словами міністра, майже за три місяці роботи надійшло понад 167 тисяч викликів. Найчастіше дзвінки скеровувалися до Національної поліції.

"На лінію можуть звернутися і люди з порушенням слуху чи мовлення. Перекладачі жестової мови служби 112 опрацювали понад 2 тисячі таких звернень з 1 липня 2023 року.

Не збавляємо темпи й продовжуємо працювати над тим, щоб служба 112 якнайшвидше функціонувала на всій території України. Робота триває. Далі буде!", наголосив очільник МВС.

Нагадаємо, у МВС зазначали, що підключення Служби екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 відбуватиметься в чотири етапи, до кінця 2024 року.

служба 102

Під перший етап підключення підпадуть центральні регіони країни.

"Служба екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 запрацювала з 1 липня на території міста Києва. Надалі вона буде покривати центральний макрорегіон, до якого увійдуть Київська, Житомирська, Вінницька, Черкаська та Чернігівська області", – зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

Наступний етап реалізації проєкту охопить західний макрорегіон із комунікаційним центром у місті Львів. До західного макрорегіону будуть віднесені Рівненська, Волинська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області.

Третій етап — це відкриття центру у м. Дніпро та розширення мережі обслуговування у Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

Фінальний етап — місто Одеса та південні регіони, включно з АР Крим.

Водночас реалізація заходів із розгортання Системи 112 на всій території України залежить від безпекової ситуації.

Нагадаємо, щоб підтримати українських бійців, грузинська співачка Ніно Катамадзе відвідала реабілітаційний центр Міністерства внутрішніх справ України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: