fbpx
Сьогодні
15:21 26 Вер 2023

100 тисяч грн на власну справу: стартувала реєстрація на конкурс "Роби своє з Kurator". Як податися?

Організатори відкрили реєстрацію на конкурс бізнес-ідей "Роби своє з Kurator" для HoReCa для підтримки бізнесу, який постраждав під час війни або який розвивають військові. 

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

В умовах економічних труднощів, викликаних війною, виникає потреба в розбудові та стійкому розвитку громад.

Малі та середні підприємства створюють локальний споживчий попит, стимулюють обіг грошей та сприяють соціально-економічному добробуту місцевого господарства. В результаті розвинутий бізнес у регіонах створює робочі місця, збільшує об'єм місцевих податків і зборів, а також формує ресурс для пенсійного забезпечення.

Яке рішення?

З 22 вересня по 23 жовтня триватиме реєстрація учасників на конкурс "Роби своє з Kurator". Організатори, Благодійний фонд "МХП — Громаді" та бренд Kurator, спрямують сумарно 1 мільйон гривень на гранти та оберуть від 10 переможців.

Хто може податися?

  • Підприємці-ветерани
  • Внутрішньо переміщені особи
  • Бізнеси, які постраждали від російської агресії (зазнали руйнувань внаслідок повітряних атак, окупації тощо)

Підприємці повинні працювати у сфері HoReCa: заклади харчування (кафе, ресторани, кав'ярні, пекарні тощо), готелі, кейтеринг.

Бізнеси мають працювати в одній з  13 областей України, зокрема у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській.

Як це працює?

Як заповнити заявку на участь?

  • На офіційному сайті конкурсу завантажити аплікаційну форму.
  • В аплікаційній формі детально викласти свою бізнес-ідею, її масштаб і терміни реалізації.
  • Важливо описати бізнес-процеси та пояснити, як саме грант допоможе на старті чи масштабуванні бізнесу. Приміром, для пришвидшення якогось процесу необхідний тістозамішувач чи хлібопічка.
  • Далі — пояснити, як це сприятиме збільшенню кількості робочих місць, виторгу чи дасть будь-яку перевагу для бізнесу.
  • Прикріпити аплікаційну форму під час реєстрації на сайті.

Якщо під час заповнення форми виникнуть запитання, учасник зможе поставити їх під час онлайн-консультацій від експертів конкурсу або ж звернутися до інформаційного відділу за номером: +38 (067) 440-59-00 з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 13:00.

Кошти. Завдяки мікрогрантам підприємці зможуть започаткувати новий бізнес і масштабувати або ж релокувати вже наявний.

Експертну підтримку. Члени журі, підприємці та ресторатори, допоможуть на етапі консультацій і подання заявок. Кожен учасник отримає досвід, розуміння власних бізнес-процесів та експертизу від фахівців у сфері HoReCa.

 Партнерство. Організатори продовжують партнерство й співпрацю з переможцями попередніх конкурсів "Роби своє": запрошують на спільні заходи для презентації власного досвіду, послуг чи продукції. Також інформаційно підтримують учасників у власних соцмережах і медіа, розповідаючи про їхні кейси.

Нагадаємо, що навесні 2022 року організатори конкурсу "Роби своє" підтримали 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 мільйона гривень. А торік Благодійний фонд "МХП — Громаді" надав фінансову допомогу на понад 6 мільйонів гривень для 74 мікробізнесів.

Як писала Рубрика, підприємці-ветерани і ВПО зі сфери громадського харчування можуть отримати гранти до 100 тисяч грн

Окрім того, Всеукраїнський проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців "Плюс-Плюс" від мережі освітньо-культурних просторів Гончаренко центр додатково запускають в 17 містах України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: