fbpx
Сьогодні
Відео, фото 16:27 22 Вер 2023

Рішення для перемоги: європартнери надали спецобладнання для українських собак-саперів

English version here

Фото: портал МВС

Європейські партнери передали Національній поліції України 16 нових причепів, обладнаних для перевезення службових собак. Таке обладнання допоможе поліцейським виконувати завдання на деокупованих та територіях, наближених до проведення бойових дій.

Про це повідомили на порталі МВС, пише Рубрика.

У чому проблема?

Собаки під час війни працюють нарівні з людьми. Чотирилапі помічники саперів виявляють міни, саморобні вибухові пристрої, снаряди, ракети, що не розірвалися — словом, весь той смертельно небезпечний набір, який залишив на нашій землі "руській мір".

Фото: портал МВС

Собакам, які шукають і виявляють міни та інші вибухонебезпечні предмети, захисне спорядження потрібне більше навіть, аніж людям. Адже вони першими йдуть обстежувати територію.

Яке рішення?

16 нових причепів, обладнаних для перевезення службових собак, отримали кінологічні підрозділи різних областей України. Таке обладнання допоможе поліцейським виконувати завдання на деокупованих та територіях, наближених до проведення бойових дій.

Як це працює?

До церемонії передачі обладнання долучився голова Консультативної Місії Європейського Союзу Рольф Холмбо.

Фото: портал МВС

Перед поліцією постають нові виклики, тож правоохоронці мають ооперативно реагувати на них. Рольф Холмбо зазначив — Місія Європейського Союзу допомагає українським партнерам відновити роботу на деокупованих територіях.

"Щодня ви демонструєте всьому світу вашу надзвичайну рішучість, аби вийти з цієї війни переможцями і захистити свою землю. І ми докладаємо зусиль, аби надати вам додаткове обладнання, додаткові транспортні засоби, такі спеціалізовані, які ми передаємо сьогодні, а також засоби особистого захисту, медичні, техніку, щоб підтримати вас в роботі на деокупованих територіях", — сказав голова Консультативної Місії ЄС.

Фото: портал МВС

Основні завдання нині для службових собак — виявлення зброї, мін, предметів, що не вибухнули. Особливо на деокупованих територіях. Це завдання є критично важливими та вимагає належного транспортування службових собак до місць виконання їхньої роботи в умовах небезпеки.

Тож спеціальні причепи отримали кінологи Донецької, Чернігівської, Київської, Херсонської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Рівненської, Чернівецької, Черкаської, Хмельницької, Житомирської областей та м. Києва.

Фото: портал МВС

Геннадій Федорюк розповів партнерам про невластиві функції, які зараз виконують поліціянти, та подякував представникам КМЄС за підтримку, яку вони надають в умовах війни.

Своєю чергою, голова Консультативної Місії Європейського Союзу Рольф Холмбо зазначив, що Місія зі свого боку також адаптує свою роботу, аби допомогти українським партнерам відновити роботу на деокупованих територіях.

Нагадаємо, що під час війни, службові собаки допомагають у розмінуванні, евакуації, інспектують вулиці, а ще займаються психологічною допомогою. Саме у Національній поліції Київщини працює єдина в Україні собака емоційної підтримки.

Раніше ми розповідали про те, як нацгвардійці з Миколаєва, що працюють кінологами пройшли курс надання першої ветеринарно-медичної допомоги службовим собакам.

Також ми розповідали історію порятунку службових собак із Луганщини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: