fbpx
Сьогодні
17:22 21 Вер 2023

ЗМІ: президент України покине Вашингтон із пакетом військової допомоги на зиму

Фото: Getty Images

Глава України Володимир Зеленський покине Вашингтон із новим пакетом військової допомоги на зиму від Сполучених Штатів Америки. Президент Володимир Зеленський у четвер прибув до Конгресу США, де незабаром виступить перед сенаторами та проведе низку зустрічей.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на CNN.

Очікується, що під час візиту до Капітолія Зеленський проведе переговори з лідерами Республіканської та Демократичної партій в обох палатах Конгресу.

О 17:00 за київським часом запланований його виступ перед сенаторами.

Далі президент України зустрінеться у Білому домі зі своїм американським колегою Джо Байденом.

За словами американського чиновника, новий пакет допомоги включатиме додаткові артилерійські, протитанкові, зенітні та протиповітряні засоби, що дадуть змогу краще оснастити Україну для продовження контрнаступу і не тільки.

"Зеленський залишить Білий дім зі значним пакетом додаткових коштів, які допоможуть у забезпеченні оборони в найближчій і довгостроковій перспективі", – сказав цей чиновник.

Очікується, що пакет засобів ППО також допоможе Україні захистити своє небо напередодні суворої зими, коли очікується збільшення кількості ударів по критично важливих об'єктах інфраструктури з боку росії.

Водночас до пакета не входять армійські тактичні ракетні комплекси, відомі як ATACMS, які дали б змогу українським військовим завдавати ударів по цілях великої дальності.

Напередодні стало відомо, що у четвер, 21 вересня, президент Сполучених Штатів Джо Байден виступить з промовою. Він має оголосити про новий пакет військової допомоги Україні.

Візит президента України до США

Літак з українським президентом приземлився у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Згідно з планом, Зеленський запланував зустрічі з американськими політиками, бізнесменами, а також виступ на Генасамблеї ООН. Візит триватиме з 18 по 20 вересня.

Спочатку Володимир Зеленський відвідав поранених українських захисників у лікарні Нью-Йорка.

Цього ж дня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися зустрічі Володимира Зеленського з президентом Республіки Кенія Вільямом Руто і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Пізніше, у Нью-Йорку відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У дебатах взяв участь лідер України Володимир Зеленський.

Також, 19 вересня, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку також провів зустріч з президентом Литви Гітанасом Науседою. Говорили про експорт українського зерна.

21 вересня Зеленський розпочав візит до Вашингтону. Очікують, що глава нашої держави зустрінеться з американським президентом Джо Байденом, а також має завітати на Капітолійський пагорб, де знаходиться Конгрес США.

За даними ЗМІ, президент України також уперше з початку повномасштабної війни полетить до Канади.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: