fbpx
Сьогодні
Відео 22:45 21 Вер 2023

США й надалі активно підтримуватимуть Україну для успіху на полі бою, - Остін

Фото: ОП

У четвер на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США й надалі активно працюватимуть з Україною та своїми союзниками й партнерами, аби забезпечити українську армію всім необхідним для досягнення успіху на полі бою.

Про це заявив на журналістам у четвер речник Пентагону Патрік Райдер, пише Укрінформ.

"Ми збираємося продовжувати дуже старанно працювати з Україною і нашими міжнародними союзниками й партнерами, щоб гарантувати, що в них (ЗСУ) є все необхідне для досягнення успіху на полі бою", – сказав речник.

За його словами, Остін наголосив на своїй особистій прихильності та залученості до цього питання, а також на співпраці з міжнародними лідерами.

"Була також можливість обговорити довгострокові потреби України й те, як підтримувати її в майбутньому з точки зору стримування російської агресії", – додав Райдер.

Також президент Володимир Зеленський обговорив з міністром оборони США Ллойдом Остіном постачання артилерійських систем і засобів дальнього ураження.

За його словами, головна тема розмови – продовження забезпечення України необхідною військовою підтримкою для протистояння російській агресії.

"Обговорювали постачання артилерійських систем і засобів дальнього ураження. Важливе посилення української ППО та своєчасне постачання необхідних озброєнь і боєприпасів із боку партнерів для продовження деокупації українських територій", – зазначив Зеленський.

Також сторони розглянули питання подальшої інтенсифікації розвитку військово-технічної та оборонно-промислової співпраці України та США, створення хабів для ремонту озброєння та артилерійських систем західного зразка.

"Україна зацікавлена у взаємодії з міжнародними партнерами в нарощуванні власних потужностей із виробництва зброї та суміжної продукції", – наголосив Зеленський.

Візит Зеленського до США

Президент Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів з робочим візитом 18 вересня.

Спочатку Володимир Зеленський відвідав клініку у Нью-Йорка, де проходять лікування та реабілітацію поранені українські військовослужбовці.

Цього ж дня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися зустрічі Володимира Зеленського з президентом Республіки Кенія Вільямом Руто і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Пізніше, у Нью-Йорку відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У дебатах взяв участь лідер України Володимир Зеленський.

Президент України взяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН. Він заявив, що Організація Об'єднаних Націй перебуває у глухому куті щодо російської агресії, та запропонував три пункти для реформування Радбезу.

Також, 19 вересня, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку також провів зустріч з президентом Литви Гітанасом Науседою. Говорили про експорт українського зерна.

21 вересня Зеленський розпочав візит до Вашингтону. 

Президент України зустрівся зі спікером Палати представників США та лідерами обох партій.

Президент Володимир Зеленський у рамках свого візиту до Вашингтона також зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Окрім того, у Нью-Йорку відбулася офіційна церемонія вручення президенту України Володимиру Зеленському премії Atlantic Council Global Citizen Awards .

За даними ЗМІ, президент України також уперше з початку повномасштабної війни полетить до Канади.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: