fbpx
Сьогодні
Фото 19:10 21 Вер 2023

Рішення для перемоги: прикордонники від благодійників отримали  120 тепловізорів на ₴10 мільйонів

English version here

Фото: t.me/DPSUkr

Благодійний фонд "Повернись живим" передав 120 тепловізорів  прикордонникам.

Як пише Рубрика, про це Державна прикордонна служба повідомляє у Телеграмі.

У чому проблема?

Основним завданням тепловізора є безконтактне вимірювання температури об'єктів неживої і живої природи, пошук людей тощо.

Тепловізор військовий – це ще й "очі" ЗСУ уночі. За допомогою цих пристроїв військові можуть вчасно "побачити" ворога за поганої видимості та боротися з диверсантами в населених пунктах тоді, коли це практично неможливо побачити через відсутність освітлення. Він здатний зафіксувати найменшу зміну температуриє

Сучасні тепловізори "вміють" визначати температуру в діапазоні від 50 до 2000 °C.

Актуальним є також використання тепловізора в умовах позиційної війни, коли найбільше втрат стається через снайперський вогонь супротивника. Завдяки тепловізорам можна фіксувати дії ворога з закритих позицій і так мінімізувати втрати серед військовослужбовців ЗСУ. Тепловізори допомагають виявити замаскованих осіб та невеликі силуети, які на "око" розрізнити практично неможливо (наприклад, коли видно лише голову у ворожому окопі).

Тепловізійні приціли у кулементників і снайперів допомагають забезпечити більш високу ефективність стрільби на середніх дистанціях незалежно від часу доби. Тобто ці пристрої активно використовуються і в наступі, і під час оборони.

Яке рішення?

Благодійний фонд "Повернись живим" передав 120 тепловізорів на суму близько 10 мільйонів гривень прикордонникам.

Як це працює?

"Маскування вже не допоможе загарбникам. І вночі, й у сутінках їх бачитимуть розвідувальні та штурмові групи ДПСУ. Функції біспектральних тепловізорів із лазерним далекоміром AGM Fuzion LRF дозволять скоригувати вогонь точно по ворожих цілях", – ідеться у повідомленні.

Загалом від початку 2023 року фонд "Повернись живим" передав прикордонникам обладнання на 28 млн 870 тис. 418 грн.

Як повідомляла Рубрика, фонд "Повернись живим" завершив збір коштів на проєкт "Довгі руки ТрО", під час якого зібрали 333 мільйони гривень.

Окрім того, фонд "Повернись живим" передав перші 82-мм міномети бригадам тероборони і вони вже знищують російських окупантів на фронті.

Загалом у підтримку літньої наступальної кампанії Сил оборони України Фонд компетентної допомоги армії "Повернись живим" вклав значні кошти. Витратили для цього понад 2 мільярди гривень, які люди та бізнес переказували на загальні рахунки організації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: