fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:41 19 Вер 2023

Рішення для перемоги: фонд "Повернись живим" вже передав ТрО перші 82-мм міномети

Фото: Фонд "Повернись живим"

Благодійний фонд "Повернись живим" передав перші 82-мм міномети бригадам тероборони і вони вже знищують російських окупантів на фронті.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук благодійної організації.

У чому проблема?

За період бойових дій російська армія втратила тисячі військової техніки та витратила на обстріли сотні тисяч снарядів, проте вона все ж продовжує переважати в техніці та живій силі.

Окрім того, як розповів генеральний директор ТОВ "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас, з початку повномасштабного вторгнення частина виробничих потужностей оборонних підприємств на сході країни була захоплена ворогом.

Україні з військовою технікою та постачанням снарядів на фронт також допомагають країни-партнери, проте цього недостатньо.

Нашим захисникам не вистачає боєприпасів різного гатунку, щоб нищити російську навалу.

Яке рішення?

Тому Фонд ще в квітні оголосив збір коштів на проєкт "Довгі руки ТрО". Мета ініціативи – придбання для кожної бригади Територіальної оборони міномети та допоміжного обладнання і спорядження.

Як це працює?

А вже на цей час, зброю передали двом бригадам тероборони в межах спільного з мережею АЗК "ОККО" проєкту "ОКО ЗА ОКО 2".

Міномети ТрО

Фото: Фонд "Повернись живим"

Днями міномети отримали:

  • 104-та бригада тероборони ЗСУ Рівненщини,
  • 117-та окрема бригада територіальної оборони.

Загалом військовим передали 21 одиницю мінометів калібру 82-мм. Ця зброя стріляє на відстань до 4 км і допомагає як в обороні, так і в наступі.

Минулого тижня повідомили, що вже вдалося зібрати 300 мільйонів гривень – це 75% від необхідної суми на закупівлю:

  • 300 мінометів калібру 82-мм,
  • 200 великокаліберних кулеметів,
  • 100 автоматичних станкових гранатометів для усіх бригад Сил територіальної оборони.

Це одні з основних зразків колективної піхотної зброї, за допомогою якої тероборона щодня стримує противника вздовж усієї лінії фронту.

Міномети ТрО

Фото: Скіршот / Фонд "Повернись живим"

Частина закупленої зброї в межах цього проєкту, буде українського виробництва. А відповідно, це робочі місця і податки, які залишаються та продовжують працювати в Україні. Закупівлю зброї здійснює фонд "Повернись живим".

Міномети ТрО

Фото: Фонд "Повернись живим"

У першій половині серпня бригадам ТрО вже отримали 200 кулеметів ДШКМ калібру 12,7-мм.

Щоб долучитися до проєкту, варто заправляти своє авто на ОККО – 1 гривня з кожного літра пального PULLS 95 або PULLS Diesel, яке заливають в бак, автоматично перераховується на закупівлю в рамках "ОКО ЗА ОКО 2".

Нагадаємо, що невдовзі на озброєння артилерійських підрозділів Збройних сил України надійде вітчизняна радіолокаційна станція вимірювання швидкості польоту снарядів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: