fbpx
Сьогодні
15:15 08 Вер 2022

Рішення для перемоги: Фонд "Повернись живим" вперше закупив 11 броньованих машин для ЗСУ

English version here

Фото: Фейсбук/ Тарас Чмут

Благодійний Фонд "Повернись живим" придбав перші 11 спеціальних броньованих машин для українських захисників

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook голови фонду Тараса Чмута.

У чому проблема?

Наразі українським військовим катастрофічно не вистачає броньованих спеціальних машин. З приводу цього Міноборони України зверталося до країн-союзників за допомогою надати такі броньовики у достатній кількості.

Як повідомляла Рубрика, з таким проханням звернулися і до Німеччини. Проте, уряд ФРН відмовився постачати Україні броньовані автомобілі Dingo, яких у Бундесверу понад 500 одиниць.

Яке рішення?

"Нарешті це відбулося – Фонд "Повернись живим" реалізував першу угоду на бронетехніку – 11 спеціальних броньованих машин LC-79 APC-SH Fighter-2. Закупівлю, яка почалася ще в березні, і лиш з третьої угоди була успішно реалізована.

Це наступний крок у забезпечені армії автотехнікою – не лише новими пікапами, але й класом вище – легкими броньоваками, а у перспективі – і повноцінною бронетехнікою", наголосив Чмут.

Зі слів голови фонду, вартість закупівлі становила 2,321 млн євро.

Голова "Повернись живим" подякував усім благодійникам і зазначив, що надалі фонд планує закуповувати більше бронетехніки, більше зброї та технічних засобів для перемоги.

Як це працює?

Їх передадуть 36 окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, які захищали "Азовсталь" та беруть активну участь у звільненні українського півдня.

Чмут додав, що LC-79 – це перевірена десятиліттями експлуатації Toyota Land Cruider 79, заброньована відповідно до 2-го рівня STANAG 4569 країн НАТО.

Машина тримає бронебійні кулі з АКМ та зі сталевим сердечником з кулемета. Протиуламковий захист передбачає стійкість проти підриву 155-мм снаряду на відстані у 100 м, а протимінний захист – підрив двох ручних гранат під днищем корпусу.

Чмут також зазначив, що машини доозброять штатними кулеметами 12,7/7,62-мм або 40-мм гранатометами вже безпосередньо у військах.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: