fbpx
Сьогодні
Фото 16:17 15 Вер 2023

IT-освіта для дітей загиблих українських героїв: як працює це рішення

English version here

Благодійний фонд "Діти Героїв" опікується дітьми, які втратили батьків через війну. Зараз організація запустила збір на dobro.ua, щоб надати дітям якісну та сучасну освіту.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Щодня руйнівна російська війна забирає життя українських героїв, у яких вдома залишаються другі половинки та діти. За півтора року війни нараховується вбитими та закатованими тисячі захисників та захисниць, а також цивільних українців. Без повноцінної батьківської опіки залишаються діти, у яких рф забирає або татуся, або матусю. Часто родини залишаються не тільки без одного з батьків, але і без коштів для існування чи майбутнього навчання дітей. Натомість у їхніх домівках оселяється смуток, депресія і глибоке відчуття втрати. 

Яке рішення?

Життя дітей мають тривати далі. Українські дітлахи, попри війну, мають відчувати, що у них буде професійне майбутнє, у якому вони можуть бути успішні.  Близько 3 000 дітей загиблих героїв бачать своє майбутнє у сфері IT.

Благодійний фонд "Діти Героїв" запускає збір на платформі dobro.ua (https://dobro.ua/project/teach_children_heroes/).

 Його мета – освіта для дітей, які втратили батьків на війні.

Суспільство вже зараз може втілити дитячі мрії та забезпечити 3 000 дітей якісною і сучасною IT-освітою. Саме для цього фонд "Діти Героїв" збирає 35 мільйонів гривень на платформі dobro.ua.

Частиною збору може стати кожен, адже задонатити можна будь-яку суму від 1 гривні. Всі кошти буде витрачено на освіту для дітей, які втратили батьків через війну. Ми можемо потурбуватися про тих, чиї найближчі люди загинули через російську агресію.

Як це працює?

"Тата вже немає?": Історія Даші, яка після смерті тата захопилась відеозйомкою. 

Даша Довгошей народилася в день народження свого тата — 8 жовтня, і стала для нього найціннішим подарунком. Зростала дівчинка у Великій Михайлівці, Одеської області. Завжди поважала  рідних і обожнювала свого татка, поки його життя не забрала клята війна. 

Олександр, тато Даші, у перші дні війни пішов захищати Батьківщину. Але під час одного з бойових завдань в Херсонській області, чоловік трагічно загинув. 

Мама Тетяна розповідає про ті часи:

"Коли я дізналася, що Олександр загинув, я не знала як сказати дітям. Але коли я зайшла до них у кімнату, Даша відразу все зрозуміла. Вона тільки запитала: "Тата вже немає?" І розплакалася".

Зараз дівчинці 12 років і вона дуже важко переживає втрату. Допомагає їй справлятися з цим болем — хобі. Даша захоплюється малюванням та відеозйомкою.

Після смерті тата Даша Довгошей стала підопічною фонду"Діти Героїв", який допомагає дітям, що втратили батьків через війну. Завдяки внескам благодійників  дівчинці подарували планшет. Але головне для сімʼї — це те, що Даша змогла наблизитись до своєї мрії — курсів з відеозйомки та монтажу. Зараз дівчинка хоче навчатися ІТ, щоб отримати навики для майбутньої професії. 

Саме тут на допомогу може прийти кожен та зробити донат, який забезпечить Даші сучасну освіту, якої вона потребує, аби мати впевненість у своєму майбутньому.

Нагадаємо, в Україні ветеранам та членам їхніх родин пропонують безкоштовно опанувати ІТ.

Проєкт "ІТ для ветеранів та їх родин" продовжує знайомити бажаючих зі спеціалізаціями в ІТ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: