fbpx
Сьогодні
Відео 08:55 21 Вер 2023

Генасамблея ООН: Зеленський провів перемовини з канцлером Шольцом та президентом Бразилії

Фото: Офіс Президента

20 вересня, у Нью-Йорку на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Бразилії Лулою да Сілвою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Під час зустрічі з німецьким канцером Шольцом український лідер подякував ФРН за вагому довготривалу підтримку України у протидії агресії росії. При цьому Зеленський відзначив нещодавні оборонні пакети, надані Німеччиною та внесок у посилення протиповітряної оборони нашої країни.

Зеленський та Шольц

Фото: Офіс Президента

Президент поінформував очільника німецького уряду про ситуацію на лінії фронту й першочергові потреби сил оборони України.

Глава української держави відзначив важливість:

  • подальшого посилення української ППО для захисту цивільної інфраструктури напередодні зими,
  • функціонування "зернового коридору".

Глава держави наголосив, що отримання додаткових потужностей протиповітряної оборони дасть змогу зміцнити захист чорноморських портів та історичної спадщини Одеси.

Окрім того, Зеленський поінформував канцлера ФРН про підготовку чергової зустрічі на рівні радників щодо обговорення пунктів Української формули миру, а також Глобального саміту миру.

Ще одну зустріч провів Президент на полях Генасамблеї, зустрівшись з президентом Бразилії Лулою да Сілвою.

"Відверта й конструктивна розмова. Доручили дипломатичним командам працювати над наступними кроками у двосторонніх відносинах і зусиллях з відновлення миру", зауважив Глава української держави.

Зеленський додав, що представник Бразилії продовжить роботу в зустрічах щодо Формули миру.

Також Президент провів інші змістовні зустрічі на полях Генеральної Асамблеї ООН з представниками Албанія, США, Чилі, Єврокомісії, Румунії, Болгарії.

Серед головних питань:

  • ситуація на лінії фронту,
  • відбудова та реконструкція України,
  • реалізація Української формули миру,
  • двостороння співпраця.

Візит президента України до США

Літак з українським президентом приземлився у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Згідно з планом, Зеленський запланував зустрічі з американськими політиками, бізнесменами, а також виступ на Генасамблеї ООН. Візит триватиме з 18 по 20 вересня.

Спочатку Володимир Зеленський відвідав поранених українських захисників у лікарні Нью-Йорка.

Цього ж дня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися зустрічі Володимира Зеленського з президентом Республіки Кенія Вільямом Руто і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Пізніше, у Нью-Йорку відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У дебатах взяв участь лідер України Володимир Зеленський.

Також, 19 вересня, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Відмітимо, що тема дебатів, які проходять 19–23 вересня, – "Відновлення довіри та глобальної солідарності: прискорення дій щодо Порядку денного до 2030 року і його Цілей сталого розвитку для забезпечення миру, процвітання, прогресу та стійкості для всіх".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: