fbpx
Сьогодні
13:20 13 Вер 2023

У Збройних силах підтвердили удар по кораблях рф та порту Севастополя

Фото: З соцмереж

Українські Сили оборони підтвердили удар по окупованому Севастополю під ранок, 13 вересня, внаслідок чого були пошкоджені російські кораблі та порт.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Управління стратегічних комунікацій ЗСУ в Telegram.

"Вранці 13 вересня ЗСУ завдали успішних ударів по засобах ВМС та портовій інфраструктурі окупантів у Корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя", заначили у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше ГУР підтвердили, що внаслідок атаки відбулися пошкодження російського великого десантного корабля та підводного човна.

Окрім того, командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук подякував українським пілотам щодо візиту Бавовнятка до тимчасово окупованого Севастополя.

"А поки окупантів "штормить" і вони досі оговтуються від нічної бавовни у Севастополі, подякую пілотам Повітряних сил Збройних Сил України за чудову бойову роботу!

Далі буде…", наголосив Олещук.

Що відомо про атаку на тимчасово окупований Севастополь

Нагадаємо, що у ніч на 13 вересня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали потужні вибухи: окупаційна "влада" міста підтвердила пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки, а міноборони рф заявило про пошкодження двох кораблів.

У оборонному відомстві загарбників наголосили, що цієї ночі було завдано "удару десятьма крилатими ракетами" по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі.

Унаслідок чого там розгорілася масштабна пожежа. Як пишуть росзмі, попередньо, внаслідок атаки двоє людей загинули і 26 постраждали внаслідок ракетної атаки ЗСУ на Севастопольський морський завод ім. С.Орджонікідзе. Усі вони – співробітники заводу.

Окрім того, як там додали, також завдали удару по "трьома безекіпажними катерами по групі кораблів Чорноморського флоту на переході морем".

За твердженням російського міноборони, окупаційні засоби протиповітряної оборони збили 7 крилатих ракет, а патрульний корабель "Василь Биков" знищив "усі безекіпажні катери".

Однак "унаслідок влучання крилатих ракет противника дістали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті", повідомило Міноборони рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: