fbpx
Сьогодні
21:23 20 Вер 2023

Відновлення суверенітету Азербайджану: Алієв після операції у Карабаху зробив заяву

Фото: trend.az

Президент Ільхам Алієв заявив, що у результаті антитерористичних заходів у Нагірному Карабаху Азербайджан відновив свій суверенітет.

Про це повідомляє Trend.az, пише Рубрика.

"В умовах складного рельєфу, за наявності укріплень, що зводяться противником протягом багатьох років у результаті великих інженерних робіт, попри розташування ворожих позицій на височинах і у вигідних місцях, наші військові виявили героїзм, професіоналізм і за короткий час на всіх напрямках досягли значних військових успіхів", – заявив Алієв.

Він також додав про знищення та виведення з ладу військової техніки противника.

Тим часом видання Новини-Вірменія повідомляє, що опозиційні сили Вірменії домовилися створити Нацкомітет зі зміни влади та ініціювати процес імпічменту главі уряду після подій у Нагірному Карабаху.

У Міністерстві оборони рф заявили про загибель російських військовослужбовців унаслідок обстрілу зі стрілецької зброї в Нагірному Карабаху.

Згідно з повідомленням, це сталося 20 вересня в районі населеного пункту Джанятаг (Чанкатах). Автомобіль із російськими військовослужбовцями зазнав обстрілу зі стрілецької зброї, коли ті поверталися зі спостережного посту "миротворчого контингенту" рф.

Унаслідок обстрілу російські солдати, які перебували в автомобілі, загинули. Для з'ясування всіх обставин на місці працюють російські та азербайджанські слідчі, кажуть у Міноборони рф.

Скільки саме солдатів загинуло, не уточнюється. Ні азербайджанська, ні вірменська сторона поки не коментували це.

Що відомо про конфлікт щодо Нагірного Карабаху між Вірменією та Азербайджаном

Вірменія та Азербайджан одночасно претендують на територію Нагірного Карабаху, що на Південному Кавказі. Донедавна більшу частину Нагірного Карабаху контролювала невизнана "Нагірно-Карабаська Республіка", яку підтримувала Вірменія.

За міжнародним правом цю територію вважали частиною Азербайджану.

Як повідомляла Рубрика, Міністерство оборони Азербайджану у вівторок, 19 вересня, оголосило про початок "антитерористичних заходів локального характеру у Карабаху". Баку зажадав виведення військ Вірменії з Азербайджану та розпуску "режиму сепаратистів" у Ханкенді.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провів засідання Ради безпеки, де обговорювали "широкомасштабні військові дії" у Карабаху. Пізніше у вівторок МЗС Вірменії оприлюднило заяву, в якій звинуватило Азербайджан у вчиненні "етнічної чистки".

У Нагірному Карабаху було досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 20 вересня 2023 року.

Згідно з домовленостями, розташовані у Карабахському районі Азербайджанської Республіки формування збройних сил Вірменії та незаконні вірменські збройні формування складають зброю, залишають бойові позиції та військові посади та повністю роззброюються. Підрозділи Збройних сил Вірменії залишають територію Азербайджану, незаконні вірменські збройні формування розформовуються.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: