fbpx
Сьогодні
13:31 19 Вер 2023

У Нагірному Карабасі Азербайджан розпочав "антитерористичну операцію"

19 вересня у невизнаному Нагірному Карабаху, який вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану, розпочалися "локальні антитерористичні заходи" з боку Азербайджанської Республіки.

Про це інформує Міноборони Азербайджану, цитує ЄП.

Як повідомляють у відомстві, заходи розпочали з метою:

  • забезпечення положень Тристоронньої заяви,
  • припинення широкомасштабних провокацій у Карабаському економічному районі,
  • роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії з територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення".

Як заявили у міністерстві, у рамках заходів "із застосуванням високоточної зброї" на передній лінії та в глибині виводять з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їх довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об'єкти військового призначення.

У заяві наголосили, що про заходи поінформували командування "миротворчого контингенту" російської федерації та керівництво Спільного турецько-російського моніторингового центру.

"Ми ще раз заявляємо, що цивільне населення та об'єкти цивільної інфраструктури не є цілями, з ладу виводять лише легітимні військові цілі", – сказано у повідомленні.

У міністерстві також окремо заявили про:

  • посилення напруженості в останні місяці через "систематичні обстріли позицій Азербайджанської армії формуваннями збройних сил Вірменії в Карабаському регіоні,
  • продовження мінування територій,
  • проведення робіт з інженерного вдосконалення бойових позицій,
  • збільшення кількості окопів та бліндажів.

До того ж, Міноборони Азербайджану звернулось до вірменського народу, який проживає в Карабахському регіоні через смс, листівки та гучномовці

Азербайджанська сторона закликає "не підтримувати вірменську армію та триматись подалі від військових та інших важливих обʼєктів".

"Жінкам, дітям, людям похилого віку, а також особам з обмеженими фізичними можливостями та хворим буде надано необхідну медичну допомогу, вони будуть забезпечені питною водою та продуктами харчування.

З метою забезпечення евакуації населення з небезпечної зони на Лачинській дорозі та в інших напрямках створено гуманітарні коридори та пункти прийому", – йдеться в повідомленні МО Азербайджану.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Азербайджан нарощує військову присутність уздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом та кордоном з Вірменією.

На тлі загрози ескалації Пашинян заявив про готовність до переговорів з Азербайджаном.

Окрім того, прем'єр заявив, що "стратегічною помилкою" є залежність його країни у сфері безпеки від одного центру, тобто російської федерації. Наразі вірменська влада намагається диверсифікувати політику у сфері безпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: