fbpx
Сьогодні
11:55 20 Вер 2023

Креативне рішення: хто сказав, що кефір можна тільки пити? Точно не ҐоКарпати

Фото: gokarpaty

Українська громадська організація "Науково-дослідний інститут кефірної ложки Української академії наук ім. Ґ.О. Карпатського" представила інноваційний продукт – кефірну ложку.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Українці завжди пишалися своєю культурною спадщиною – традиціями, звичаями, національною кухнею. Проте, з часом давньоукраїнська традиція вживання кефіру та виготовлення ложок як символічних предметів втратила свою актуальність та значення.

Ложки втратили свою практичність та естетичну цінність, а кефір втратив статус незамінного гастрономічного продукту, що можна їсти ложкою. До речі, нагадаємо, що ложки, виготовлені в 19 столітті.

Ложка кефірна

Фото: Енциклопедія Сучасної України

Яке рішення?

Відповідь на цю проблему представила громадська організація "Науково-дослідний інститут кефірної ложки Української академії наук ім. Ґ.О. Карпатського" шляхом розробки технологічно вдосконаленої кефірної ложки.

Ложка кефірна

Фото: gokarpaty

У відео презентації, Світлана Кук, СЕО Науково-дослідного інституту кефірної ложки української академії наук ім. Ґ.О. Карпатського, каже:

"Споконвічно людство вражала простота та природність дизайну ложки, з плином історії вона тільки довершувалась. Але сьогодні ми перевинайдемо ложку наново"

Як це працює?

Нова ложка, покликана відродити давньоукраїнські традиції, відзначається не лише практичністю, тому що ергономічно підходить під грудочки кефіру.

А ще й має чотири основні кольори, та покращену версію PRO MAX, на 33% більшу та зручнішу.

Ложка кефірна

Фото: gokarpaty

"Для українців кефір – це традиційний продукт, і з ним пов'язано багато наших кулінарних традицій. Пам'ятаю з дитинства, як моя бабуся тримала корову, і з її молока робила кисляк – саме такий, як ложковий кефір від ҐоКарпати!

Його їсти було окреме задоволення. Бабуся робила й окремі оладки із кефіру, і на Маковія коржики пекла, і Шарлотку, і пиріжки на кефірі, ну, і звісно, кефір сам по собі був десертом", ділиться спогадами Володимир Ярославський, видатний український шеф-кухар, співвласник ресторану та суддя українського проєкту "Майстер Шеф Україна".

Нагадаємо, що Projector Creative & Tech Institute розробив власний чатбот на основі технологій OpenAI. За його допомогою користувачі зможуть зорієнтуватися у світі сучасних професій та отримати варіанти професії для свого майбутнього.

Окрім того, Рубрика писала про те, як просувати власний культурний продукт: 9 секретів від практиків.

Також, переселенка з Донецька Ольга Лекова створила проєкт Recast Plastic. Разом з командою, до якої входять ВПО з Донеччини та Луганщини, вона виготовляє меблі із переробленого пластику, та облаштовує ними укриття по всій Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: