fbpx
Сьогодні
13:33 23 Тра 2023

Projector запустив профорієнтаційний AI-бот для креативних та ІТ професій й запрошує до тестування: як працює це рішення

English version here

Projector Creative & Tech Institute розробив власний чатбот на основі технологій OpenAI. За його допомогою користувачі зможуть зорієнтуватися у світі сучасних професій та отримати варіанти професії для свого майбутнього.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Аудиторія чатботу: старшокласники та студенти перших курсів університетів, а також світчери, які вирішили змінити професію, але ще не певні щодо свого вибору. Завдяки чатботу користувачі зможуть розібратися у світі креативних та ІТ-професій і обрати для себе вдалий вектор. А ще — дізнатися про ті сфери, які наразі випадають з поля зору класичної профорієнтації: розробка, продуктовий та проєктний менеджмент, дизайн інтерфейсів, анімація; та більш нішеві професії: SEO, PPC, аналітика, креативний копірайтинг та інші.

Яке рішення?

"Ми запускаємо наш перший продукт на основі AI і його основна ціль — спробувати заметчити технології з карʼєрним розвитком. Профорієнтація, на нашу думку, це перший крок на такому шляху. Тож і перша версія такого продукту фанова й нескладна: всього 12 запитань, які максимально наближені до життя й знайомих ситуацій — аби рефлексування не було абстрактним. У результаті користувачі зможуть отримати натхнення на нові ідеї та можливості для власного карʼєрного розвитку — що означає ця професія та чому вона буде цікавою й корисною. Згодом ми будемо покращувати точність видачі на основі отриманих даних та додаватимемо нові фічі", – розповідає Анна Черниш, Head of Product у Projector.

Як це працює?

На відміну від альтернативних варіантів чатбот від Projector передбачає 50% відкритих запитань та складається з двох частин: власне опитування та ознайомлення із специфікою запропонованої професії. Чим розлогішими й детальнішими будуть відповіді, тим точнішою стане пропозиція чатбота. Чатбот формує пропозиції серед професій у креативних та ІТ індустріях.

При створенні чатботу команда Projector використала свою 8-річну експертизу зі створення навчальних програм в креативних та ІТ-сферах. Крім того, провели опитування серед спеціалістів відповідних напрямів та опрацювали їхні відповіді для кращого наповнення чатботу.

Довідка

Нагадаємо, REX IT FEST запрошують студентів долучитись до кар'єрного онлайн фестивалю, де будуть озвучені пропозиції для розвитку бізнесу в Україні, а також вакансії для бажаючих спробувати себе у цій сфері.

Також Рубрика повідомляла, що на 5% збільшився дохід від експорту в українських ІТ-компаній попри повномасштабну війну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: