fbpx
Сьогодні
14:48 19 Вер 2023

У СБУ підтвердили, що 6 вересня по Костянтинівці росія завдала удару ракетою С-300

Служба безпеки України проводить розслідування щодо удару 6 вересня 2023 року по ринку у Костянтинівці на Донеччині: силовики підтвердили, що тоді російські окупанти запустили по місту ракету С-300.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу СБУ в коментарі УП.

Нагадаємо, що вдень 6 вересня російські окупанти вдарили по місту Костянтинівка Донецької області. Окупанти обстріляли центральний ринок. На момент удару там перебувало багато цивільних.

Тоді внаслідок терористичного удару загинули 16 осіб, десятки отримали поранення.

А вже 19 вересня у виданні The New York Times за результатами власного розслідування заявили, що удар по ринку в місті Костянтинівка 6 вересня був "трагічним нещасним випадком".

Нібито до цього призвело падіння української ракети, а не російський обстріл. Журналісти розповіли, що розміри пошкоджень і уламків, знайдених на місці події, відповідають за розміром і формою одній зброї − ракеті 9М38, яку запускає ЗРК "Бук".

За даними джерела УП, "Буки" Повітряних сил в той день не застосовувалися. А в Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ на прохання УП прокоментувати публікацію NYT закликали спочатку дочекатися результатів офіційного розслідування.

Пізніше у Службі безпеки України заявили, що уламки, які знайшли на місці події належать російській ракеті, а сам снаряд був випущений із комплексу С-300.

"СБУ розслідує черговий воєнний злочин РФ, який стосується обстрілу росіянами ринку у Костянтинівці 6 вересня цього року.

Розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

За даними слідства, ворог ударив по даному цивільному об'єкту із комплексу С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії".

Зазначають, що слідство досліджує низку інших матеріалів, які вказують на причетність ворога до цього обстрілу.

Наразі досудове розслідування триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин цього воєнного злочину, вказали у спецслужбі.

Нагадаємою що президент Володимир Зеленський, прем'єр Денис Шмигаль та представники ЄС відреагували на обстріл Костянтинівки, засудивши дії російських загарбників.

"Удар просто по ринку, по магазинах, по аптеці. … Хто знає це місто, той орієнтується, що це цивільне місце. Тут немає жодних військових частин і близько. Удар навмисний. Ми розуміємо, що вони роблять – те саме, що й було раніше, коли відбуваються ті чи інші позитивні наступальні кроки українських Сил оборони, в тому напрямку завжди росіяни б'ють", – сказав Зеленський.

Як писала Рубрика, рятувальники показали наслідки атаки рф на Львів 19 вересня.

Відмітимо, що окупаційні війська здійснили масовані удари по Україні, запустивши 30 ударних безпілотників та балістичну ракету: українська протиповітряна оборона доволі успішно відбила цю третю поспіль нічну атаку країни-агресорки, збивши при цьому 27 дронів-камікадзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: