fbpx
Сьогодні
08:33 05 Вер 2023

У ЗСУ розвінчали міф про слабку другу лінію оборони армії рф на півдні: може бути мережа лабіринтів

Фото: Центр журналістських розслідувань

У російської армії було достатньо часу – понад рік, за який вони могли створити цілу мережу лабіринтів на другій лінії оборони на українському півдні.

Про це напередодні розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в етері інформаційного телемарафону.

Як наголосив військовий, не можна думати, що друга лінія оборони загарбників набагато слабша за першу.

Зі слів Штупуна, там дійсно є меншою щільність мінних полів, проте їхня кількість також велика. Окрім того, друга оборонна лінія армії ворога може містити лабіринти.

"Єдине, що може нам зіграти на руку, це те, що траншеї, окопи та перекриття не такі міцні", підкреслив речник об'єднаного пресцентру.

Журналіст запитав у військового, чи справді окупанти збудували там цілі тунелі та "підземні міста", як кажуть деякі військові експерти. На це Штупун зауважив, що не має такої інформації.

"У росіян було понад рік часу, щоб окопатися, тож я думаю, що лабіринти там існують", – додав представник Сил оборони.

Нагадаємо, 3 вересня Штупун підтвердив, що Сили оборони України прорвали першу лінію оборони російських військ на Запорізькому напрямку. Тепер у наших воїнів з'явилися можливості для маневрів технікою та військами.

Своєю чергою, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський також повідомив, що на півдні країни українські захисники перебувають між першою та другою лінією оборони окупантів.

Він також додав, що окупаційні війська витратили 60% часу на будівництво першої лінії й лише по 20% на дві інші, оскільки москва не очікувала, що українські війська пройдуть.

Що відомо про наступ ЗСУ

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Захисникам доводиться стикатися з сильно замінованими територіями та добре збудованими укріпленнями ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: