fbpx
Сьогодні
08:44 09 Вер 2023

Контрнаступ українських Сил оборони змусив росію змінити систему управління, - ISW

English version here

Контрнаступ українських Сил оборони змусив командування російської армії змінити систему управління, а також адаптувати системи РЕБ для захисту від українських безпілотників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські фахівці, "російські війська внесли помітні зміни в систему командування і управління в Україні з метою захисту командної інфраструктури і поліпшення обміну інформацією, хоча розгортання російських військ, ймовірно, все ще загострює проблеми з горизонтальною інтеграцією".

Повідомляють, що за даними Центру безпеки і нових технологій (CSET), російські війська перенесли штаби за межі досяжності більшості українських ударних систем. А також розмістили передові командні пункти за добре захищеними позиціями.

Як вказують аналітики, окрім того, обмеження російської артилерії в Україні спонукають військових рф змінювати "вогневу доктрину", яка змінює обсяг обстрілів на їх точність.

У CSET заявляють, що російські війська посилили зв'язок між розвідувальними системами і артилерійськими підрозділами для підвищення точності вогню, "оскільки окупанти стикаються зі зростаючими обмеженнями щодо їхньої здатності використовувати масований непрямий вогонь".

За даними аналітиків, росіянам не вистачає боєприпасів для ведення масованого непрямого вогню.

Це пояснюється тим, що окупанти "мають труднощі з транспортуванням великої кількості боєприпасів до лінії фронту і бачать, що ефективність масованих ударів зменшується".

До того ж, як вказують в огляді, в Королівському інституті об'єднаних служб (RUSI) заявили, що окупанти намагаються покращити сигнали за рахунок ширшого використання сервісів C2 на основі додатків без особливої підготовки.

Зазначають, що війська рф адаптують розгортання комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ). За даними RUSI, російські сили розосереджують системи "Поле-21".  Їх розглядають як одноразові системи РЕБ, щоб забезпечити широкий захист від ударів українських БпЛА.

Ключові висновки ISW за 8 вересня

Що відомо про контрнаступ Збройних сил України

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Захисникам доводиться стикатися з сильно замінованими територіями та добре збудованими укріпленнями ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: