fbpx
Сьогодні
10:24 18 Вер 2023

Ігнат назвав особливість нічного обстрілу: безпрецедентна кількість авіації

Фото: ПС ЗСУ

Сьогодні вночі російська федерація використала безпрецендентну кількість авіації під час масованого обстрілу України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

"Сьогодні вночі була така безпрецедентна кількість авіації. Сьогодні кілька десятків бортів нетипово власне у нічний час знаходилися в повітряному просторі. Це і безпілотники, і тактична авіація, які атакували Україну разом з крилатими ракетами та "Шахедами", – розповів він.

Крім того, за словами спікера, активність авіації була високою.

"Саме тому F-16, які ми хочемо якнайшвидше отримати від партнерів, не повинні поступатися російським літакам за отими тактико-технічними характеристиками. Вони мають їх переважати, аби відігнати їх подалі від наших кордонів", – додав Ігнат.

Нічний обстріл України 18 вересня

Основний удар дронів-камікадзе та ракет під час масованої атаки по Україні в ніч на понеділок, 18 вересня, припав на чотири регіони – Одеську, Миколаївську, Хмельницьку та Кіровоградську області.

Зокрема, у Хмельницькій області пролунала серія вибухів під час повітряної тривоги, працювала ППО.

За даними ВПС України, російські війська атакували Україну дронами-камікадзе та трьома типами ракет – Х-101, Х-555 та Х-55. ППО вдалося збити 18 дронів та 17 ракет. У свою чергу, окупанти випустили 24 безпілотники та 17 ракет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: