fbpx
Сьогодні
Відео 08:28 18 Вер 2023

Уночі ворог атакував Україну крилатими ракетами та БпЛА: є загиблі

English version here

Фото: GettyImagеs

У ніч проти 18 вересня росія завдала масованого ракетно-авіаційного удару по Україні з застосуванням крилатих ракет та ударних дронів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 18 серпня.

Як зазначили у Повітряних силах ЗСУ, ворог атакував Україну ударними дронами типу Shahed-136/131 та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

"Шахеди" летіли з двох напрямків: Приморсько-Ахтарськ в рф та мис Чауда — у тимчасово окупованому Криму. Всього зафіксували 24 ударних дрони, які летіли у напрямку Миколаївської та Одеської областей. Сили оборони знищили 18 дронів.

  • Херсонщина

Окупанти всю ніч атакували регіон. Унаслідок "прильоту" по Херсону загинув 72-річний чоловік. Ще один — отримав травми, і йому медики надали допомогу на місці.

У Кізомисі було влучання в приватний будинок. Від отриманих травм літня жінка померла на місці. Чоловіка 60 років у стані середньої важкості доставили до лікарні.

Під вогнем була й Ольгівка. Там постраждала 63-річна жінка — її госпіталізували, повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін.

  • Хмельниччина

В області було чутно вибухи, працювала протиповітряна оборона, повідомив перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, цитує пресслужба ОВА. Детальнішу інформацію обіцяє згодом.

"В області були чутні вибухи. Працює ППО. Більш детальна інформація пізніше", – йдеться у повідомленні Тюріна.

  • Дніпропетровщина

Сили оборони під ранок збили над областю дві крилаті ракети, написав голова облвійськадміністрації Сергій Лисак.

  • Миколаївщина

У ніч проти 18 вересня в регіоні працювала протиповітряна оборона, повідомив очільник ОВА Віталій Кім. Атаки дронами типу Shahed-136/131 зазнала Снігурівська громада.

Уламки збитого дрону спричинили пожежу двоповерхової будівлі, яка не використовується. Займання оперативно загасили. Ударною хвилею пошкоджено розташовані поруч будівлі. Постраждалих немає.

"Вночі 18 вересня, о 02:25, ударів БпЛА типу "Shahed-136/131" зазнала Снігурівська громада. Внаслідок влучання виникла пожежа двоповерхової будівлі, яка не експлуатується. Її оперативно ліквідовано. Ударною хвилею пошкоджено розташовані поруч будівлі. Постраждалих немає", – йдеться у повідомленні голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

  • Одещина

Військові рф уночі завдали ракетно-авіаційного удару по цивільній інфраструктурі Одещини, повідомили у Генштабі. Деталей там не надали.

Нічна атака по Україні 18 вересня

російські війська завдали комбінованої атаки територією України вночі 18 вересня. Спочатку окупанти застосували ударні дрони-камікадзе, направивши їх переважно у центральні та південні області країни.

Пізніше були задіяні крилаті ракети, випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, минулої доби ворог завдав чергового удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними БпЛА типу "Shahed-136/131". В результаті бойової роботи підрозділами протиповітряної оборони знищено 6 крилатих ракет та 6 "Шахедів". 

У ніч на 17 вересня, ворог завдав ракетного удару по місту Харків з С-300, влучивши по підприємству, а також окупанти ракетами та дронами атакували Одеську область, внаслідок чого відбулося влучання по сільськогосподарській інфраструктурі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: