fbpx
Сьогодні
Відео 21:40 03 Вер 2023

Наєв нагородив групу ППО, яка на Київщині збила ракету та "Шахед"

Фото: скриншот відео

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв нагородив захисників мобільної вогневої групи із протиповітряної оборони, які 30 серпня цього року з переносного ЗРК Стінгер збили крилату ракету Х-101 у Київській області, а до цього — ворожий "Шахед".

Про це повідомляє командування Об'єднаних сил ЗСУ, інформує Рубрика.

За інформацією, Сергій Наєв зустрівся з особовим складом мобільної вогневої групи з ППО, що діє у Київській області. Він привітав військовослужбовців із відмінним результатом, подякував їм за бойовий дух, успішну організацію та забезпечення захисту українського неба, а також нагородив відзнаками "За мужність та звитягу".

За словами командувача, у Північній операційній зоні діє розгалужена система ППО, одним із елементів якої є мобільні вогневі групи, оснащені переносними зенітно-ракетними комплексами.

"Складність роботи цих бійців полягає в тому, що, на відміну від операторів стаціонарних зенітно-ракетних комплексів, які мають можливість автоматично виявляти цілі, вони змушені самостійно дуже швидко знайти, захопити і, найголовніше – знищити ціль", — сказав Сергій Наєв.

Він додав, що, за даними статистики, відсоток ефективності системи протиповітряної оборони значно зріс.

Наприклад, під час останнього ворожого ракетного нападу були збиті всі 20 крилатих ракет, тобто 100%.

Довідка

Повітряні сили ЗСУ — вид збройних сил, який має на озброєнні винищувальну, бомбардувальну і транспортну авіацію, а також зенітні ракетні війська і радіотехнічні війська. Повітряні сили у цьому вигляді були створені у 2004 році шляхом об'єднання двох видів: Військово-повітряних сил та Військ протиповітряної оборони України.

Що відомо про ворожу атаку 30 серпня на Київ та регіон

У ніч проти 30 серпня російські окупанти вчергове влаштували масовану атаку на столицю, запустивши безпілотні літальні засоби та ракети.

О 05:24 Кличко повідомив, що у двох районах столиці впали уламки збитих ракет.

"У Дарницькому районі падіння уламків на дах торгового приміщення. У Шевченківському – теж падіння уламків. Всі служби слідують на місце", –написав міський голова.

У КМВА додали що "в місцях падіння уламків в Дарницькому та Шевченківському районах Києва виникли пожежі".

О 6 ранку стало відомо про двох загиблих унаслідок падіння уламків у Шевченківському районі.

За уточненими даними, станом на 7 ранку відомо про трьох поранених. Двох з них госпіталізували, третій пораненій людині допомогу надали на місці.

Зазначимо, що у ніч на 30 серпня російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування та ударними безпілотними літальними апаратами. ППО приземлила всі 28 ракет та 15 БпЛА типу "Shahed-136/131".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: