fbpx
Сьогодні
13:59 16 Вер 2023

Російська атака на Харків: окупанти вдарили по місту ракетами С-300, є поранені

English version here

Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

16 вересня, близько опівдня, по Холодногірському району Харкова війська рф завдали удару 5 ракетами з комплексу С-300, внаслідок чого постраждали 5 цивільних мешканців.

Про це у Telegram-каналі розповів голова обласної військової адміністрації Харківської області Олег Синєгубов, інформує Рубрика.

Нагадаємо, що близько 11.20 у багатьох українських областях оголосили повітряну тривогу після вибухів, що пролунали у Харкові об 11.10.

Тоді ж Повітряні сили попередили й про ризик застосування балістичного озброєння ворогом.

Тоді влада вчергове закликала усіх бути обережними та знаходитися в укриттях. А Синєгубов додав, що ворог завдав щонайменше 4 удари, екстрені служби виїхали на місця влучань.

Пізніше Синєгубов відзначив, що окупанти атакували місто ракетами С-300.

"За попередньою інформацією медиків, поранені 5 цивільних, стан потерпілих – легкий та середній, загрози життю немає", – додав голова ОВА.

Як зазначають, екстрені служби продовжують ліквідовувати наслідки влучань.

Що відомо про ситуацію в Харківській області

Нагадаємо, що окупанти майже щоденно обстрілюють Харківську область. Під удар ворога потрапляють прикордонні населені пункти або ті, які знаходяться поблизу лінії фронту.

Так, 15 вересня, російські окупанти обстріляли Козачу Лопань у Дергачівській громаді на Харківщині. Пошкоджено церкву та вокзал, через руйнування електромереж частина селища без світла, також немає мобільного зв'язку.

Також, 12 вересня у Козачій Лопані Харківської області армія рф вкотре обстріляла підрозділ Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як вважає британська розвідка, російська федерація, як і минулого року, взимку, імовірно, завдаватиме ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: