fbpx
Сьогодні
12:43 16 Вер 2023

Після низки нападів на людей, зокрема дітей, у Британії планують заборонити одну з порід собак

Фото: З відкритих джерел

Британська влада має намір до кінця року заборонити утримання собак породи американський буллі XL після серії нападів, зокрема, на дітей.

Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак напередодні, повідомляє Reuters.

"Цей собака становить небезпеку для нашого суспільства, особливо для наших дітей", — заявив британський прем'єр.

Оголошуючи про ці наміри, Сунак сказав, що він "поділяє жах нації" щодо серії серйозних нападів собак.

"Я поділяю жах нації з приводу нещодавніх відеороликів, які ми всі бачили. Учора ми стали свідками ще одного нападу бульдога, який спричинив трагічну загибель людей. Зрозуміло, що йдеться не про жменьку погано дресованих собак, це зразок поведінки, і так тривати не може", наголосив британський прем'єр.

Сунак запевнив британців, що уряд терміново працює над тим, як зупинити ці напади і захистити громадськість.

"Експерти точно визначать породу і оголосять її поза законом. Ці собаки небезпечні. Я хочу запевнити громадськість, що ми зробимо всі необхідні кроки для забезпечення безпеки людей", підкреслив очільник британського уряду.

Глава британського уряду повідомив, що в четвер у центральній Англії внаслідок нападу, скоєного, ймовірно, собакою породи буллі XL, загинув чоловік. Поліція повідомила, що одну особу заарештували за підозрою у ненавмисному вбивстві.

Його заява була зроблена менш ніж через тиждень після того, як одна з собак цієї породи напала на 11-річну дівчинку, яка йшла до магазину зі своєю сестрою в місті Бірмінгем.

За даними кампанії Bully Watch, яка виступає за заборону на продаж і розведення великих собак породи XL, на цю породу припадає понад половина всіх смертельних нападів собак у Британії в минулому році.

Водночас низка британських організацій, що займаються захистом тварин, включаючи RSPCA, заявили, що заборона конкретних порід собак не є вирішенням проблеми.

У спільній заяві вони звинуватили "безвідповідальне розведення, вирощування та володіння собаками". А також заявили, що уряд повинен зосередитися на "правилах контролю за собаками, а також на заохоченні відповідального володіння та дресирування собак".

Довідка

Американський буллі – нещодавно виведена у США порода собак-компаньйонів, яка була поділена на чотири категорії: кишенькові, стандартні, класичні та XL. З 2020 року порода перебуває у стадії визнання.

Нагадаємо, що цими вихідними, 16 та 17 вересня, на території ВДНГ пройдуть дні адопції для тварин від Гостомельського притулку — AdoptMe Days.

Як відомо, масова евтаназія тварин заборонена з 2021 року. Проте, Рубрика розбиралася, чому в Україні досі є випадки, коли цю заборону намагаються порушити. Що робити й до чого апелювати в такому разі читайте докладніше у нашому матеріалі: "Чому в Україні досі існує масова евтаназія тварин та як протидіяти незаконному умертвінню бродячих котів і собак?"

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: