fbpx
Сьогодні
13:29 07 Сер 2023

Ветеранам пропонують безкоштовно опанувати ІТ: як працює це рішення

English version here

В Україні ветеранам та членам їхніх родин пропонують безкоштовно опанувати ІТ.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Частина захисників і захисниць вже повертаються додому, і в них має бути можливість адаптуватися до мирного життя, зокрема і в професійному напрямку. Належна освіта або перекваліфікація відповідно до сучасних вимог – один з важливих інструментів успіху для них. ІТ – сфера, яка пропонує стабільність та можливість працювати в гнучких форматах.

Яке рішення?

У серпні Міністерство у справах ветеранів України спільно з ІТ-компанією EPAM Україна запуcкають освітні ініціативи для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин. Навчання відбуватиметься у Центрах ветеранського розвитку, які за сприяння міністерства створено у Дніпрі, Вінниці та Львові на базах провідних вишів.

Участь у навчальних програмах – безкоштовна та має на меті ознайомити українських ветеранів та членів їхніх сімей з кар'єрними можливостями в ІТ, а також опанувати одну із сучасних професій – в межах переходу від військової служби до цивільного життя.

Як це працює?

  1. Для новачків ІТ-експерти EPAM проведуть серію ознайомчих офлайн-зустрічей, які допоможуть відповісти на питання про те, які є професії та можливості для розвитку в ІТ, як влаштована галузь, з чого варто почати перехід тощо. Заходи відбудуться у Центрах ветеранського розвитку, а у вересні пройдуть в онлайн-форматі. Участь доступна для всіх бажаючих ветеранів та членів їхніх родин. Тривалість ознайомчої зустрічі – 1,5 години, отримати детальнішу інформацію та зареєструватися можна за посиланням.
  2. Для охочих опанувати професію інженера хмарних технологій Amazon Web Service (AWS) експерти EPAM пропонують пройти спеціальні різнорівневі програми в онлайн-форматі:
  • AWS Cloud Practitioner Essentials підійде тим, хто вже має загальні технічні знання, володіє рівнем англійської B1 та хоче дізнатись про концепцію, безпеку та архітектуру AWS. Програма триватиме 4 тижні та охоплюватиме 22 годин занять з інструктором. Успішне завершення програми передбачає можливість безкоштовного проходження сертифікації AWS Cloud Practitioner. Зареєструватися на програму можна за посиланням.
  • Architecting on AWS – більш поглиблений курс, побудований для архітекторів, інженерів-проєктувальників рішень та розробників, які прагнуть зрозуміти архітектуру AWS. Умовою для вступу є сертифікат AWS Cloud Practitioner та володіння англійською мовою не нижче B1+. Успішне завершення програми гарантує можливість безкоштовного проходження сертифікації AWS Solutions Architect – Associate. Програма триватиме 8 тижнів і охоплюватиме 47 годин занять з інструктором.  Дізнатися більше деталей про цей курс можна за посиланням.

На старті навчання учасники AWS Cloud Practioner Essentials та Architecting on AWS зможуть отримати необхідну підтримку з боку досвідчених наставників.

Нагадаємо, з липня 2023 року в Україні почав діяти пілотний проєкт "Помічник ветерана". Проєкт має допомогти ветеранам розпочати нову, мирну сторінку свого життя після повернення з військової служби.

Також ми інформували, що KSE Foundation профінансує 700 грантів на навчання для ветеранів війни, дітей військовослужбовців і ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: