fbpx
Сьогодні
10:15 12 Вер 2023

Гуменюк: ворог перетягує на південь України поповнення з Кримського напрямку

Фото: depo.ua

російські загарбники вже не справляються на півдні зусиллями того угрупування, що там є. Тому підсилюють його поповненням з Кримського напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

За словами Гуменюк, окупантам необхідно перетягувати зусилля на південь та їх "зосереджувати там, де їм "припікає" суходолом", але і з нашого боку через річку Дніпро ЗСУ завдають їм потужних втрат.

"Вони (окупанти – ред.) намагаються зараз вже активізовувати свої ресурси з Кримського напрямку і потроху підтягують туди поповнення", – додала спікер.

За даними Гуменюк, за минулу бойову добу в результаті бойових завдань ЗСУ було знищено:

  • 52 окупанти,
  • 3 танки,
  • РСЗВ,
  • 3 крупнокаліберні гармати,
  • човен традиційно вже,
  • САУ.

"І ми продовжуємо нищити автомобільну техніку ворога – мінус 11 одиниць", – додала вона.

Як пишуть у звіті Інституті вивчення війни, за останню добу ЗСУ просунулися щонайменше на чотирьох напрямках – під Бахмутом, Опитним, а також в Запорізькій області та на її кордоні з Донецькою. Зокрема, ЗСУ продовжують рух на Мелітопольському напрямку та мають успіхи південніше та південно-східніше Роботиного Запорізької області.

Українські захисники з 24 лютого 2022 року по 12 вересня 2023 року знищили близько 269 тисяч 760 російських агресорів, за минулу добу ще 550 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: