fbpx
Сьогодні
09:46 26 Сер 2023

В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на Херсонському напрямку: ворог почуває себе "незатишно"

Українські Сили оборони продовжують потужно знищувати російських загарбників не лише на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському.

Про це розповіла речниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Російські блогери волають про те, що армія недозабезпечена, про те, що потерпають їх сили від утиску з боку наших підрозділів. Їм дуже дошкуляє контрбатарейна боротьба, потужне вибиття відбувається з тих позицій, які вони намагались опанувати після відходу води спровокованої техногенною катастрофою на Каховських ГЕС", зазначила представниця ОК "Південь".

Як повідомила речниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня, Збройні сили знищують російський річковий "недофлот", на якому ворог намагається маневрувати між островами. Зокрема велика робота проводиться й щодо знищення великокаліберних гармат.

Лише за минулу добу, 25 серпня, на Херсонському напрямку українські воїни знищили:

  • понад 40 російських окупантів;
  • 5 гармат;
  • 8 одиниць автобронетанкової техніки;
  • човен.

Зокрема суттєва робота проводиться щодо ударів по постах спостереження, а також радіолокаційних станціях ворога.

"Наші дії залишаються для них сюрпризом, а результати кожного дня просувають нас до перемоги", – додала Гуменюк.

Що відбувається на фронті

Як повідомили у військовому командуванні, наша авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та 1 – по зенітно-ракетному комплексу противника.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили:

  • зенітно-ракетний комплекс,
  • 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Окрім того, в результаті успішної бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил знищено 2 крилаті ракети "Калібр" та 4 ударних БпЛА "Shahed-136/131".

Минулої доби, 25 серпня, українські Сили оборони ліквідували понад 600 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 260 тисяч вояк.

Як розповідають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), важкі бої продовжуються по всій лінії фронту. Українські воїни ведуть наступальні операції на Мелітопольському напрямку, де досягли невизначеного успіху.

Тим часом ворог зазнав значних втрат через недостатню підтримку на островах у дельті Дніпра, розташованих у Херсонській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: