fbpx
Сьогодні
08:30 13 Вер 2023

Росія атакувала "Шахедами" Одещину: ППО збила 32 БпЛА, є влучання та постраждалі

English version here

Фото: Ілюстративне

У ніч на 13 вересня російські загарбники вчергове атакували придунайську припортову інфраструктуру Одещини ударними баражуючими боєприпасами, внаслідок цього є влучання та постраждали 7 водіїв вантажівок.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Одеської ОВА Олега Кіпера, Сили оборони півдня України.

Як повідомив очільник області, росіяни направили декілька груп ударних дронів по Ізмаїльському району.

"На жаль, є влучання. Зафіксовані пошкодження припортової та іншої цивільної інфраструктури.

Триває ліквідація наслідків. Рятувальники приборкують пожежу", зазначив голова ОВА.

Спочатку Кіпер повідомив, що постраждали 6 цивільних осіб.

"Троє з них – у важкому стані, ще у трьох – середній стан важкості. Усім постраждалим надається медична допомога", наголосив він.

Своєю чергою у Силах оборони півдня розповіли, що над Одеською областю ППО збила понад три десятки, проте було влучання по припортовій інфраструктурі.

"Протягом 4,5 годин вночі ворог атакував Одещину ударними дронами. Вкотре цілив по цивільній інфраструктурі Подунав'я.

32 БпЛА типу "Shahed-131/136" збито силами протиповітряної оборони.

На жаль, влучанням по припортовій інфраструктурі понівечено нежитлові будівлі, спричинено займання на стоянці вантажного автотранспорту. Пожежу оперативно ліквідовано", наголосили військові.

Також там додали, що постраждали 7 цивільних водіїв, яких доправили до медичного закладу із пораненнями різного ступеню важкості.

Що відомо про ворожі атаки Одеської області

Нагадаємо, що в останні тижні армія рф посилила нічні атаки на Одеську область, таким чином намагаючись зруйнувати портову інфраструктуру.

Як ми писали, у ніч на 4 вересняросіяни запустили по Одещині ударні дрони "Shahed", 17 з яких збили сили ППО, проте є влучання.

Також цього дня в МЗС України зробили заяву про те, що під час атаки росіян дрони впали та вибухнули на території Румунії.

Румунський президент Клаус Йоганніс визнав падіння БПЛА та заявив, що після обстеження території було виявлено фрагменти, які "можуть бути від дрона".

А вже 9 вересня, військовослужбовці ВМС Румунії, дислоковані для дослідницьких завдань у районі Плауру повіту Тулча, провели пошукові заходи в зоні відповідальності. Солдати виявили нові фрагменти ще одного безпілотника, який розбився в суботу на території Румунії.

Окрім того, у ніч на 6 вересня російські загарбники атакували Ізмаїльський район Одеської області ударними дронами, унаслідок чого загинула людина та сталися руйнування.

Своєю чергою, речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк пізніше заявила, що окупанти атакують Одеську область дронами-камікадзе з нової партії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: