fbpx
Сьогодні
19:33 09 Вер 2023

На території Румунії виявили уламки ще одного дрона, схожого на ті, що використовує рф для атак по Україні

English version here

У суботу, 9 вересня, військовослужбовці ВМС Румунії, дислоковані для дослідницьких завдань у районі Плауру повіту Тулча, провели пошукові заходи в зоні відповідальності. Солдати виявили нові фрагменти ще одного безпілотника, який розбився в суботу на території Румунії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на HotNews.ro

Пошукова операція почалася після отримання інформації від місцевої влади, щодо можливого існування елементів безпілотників приблизно у 2,5 км на південний схід від Плауру. Повідомляється, що після проведення польових досліджень було виявлено фрагменти безпілотника, аналогічного тим, які використовуються у російській армії. Район взято під охорону військовими, виявлені елементи будуть відібрані для аналізу та технічної експертизи.

Президент Румунії Клаус Йоганніс оперативно відреагував на цю подію, заявивши, що виявлення нових фрагментів безпілотників, подібних до тих, що використовуються російськими військовими, на румунській території поблизу кордону з Україною, свідчить про те, що відбулося абсолютно неприйнятне порушення суверенного повітряного простору Румунії.

"Я рішуче засуджую цей інцидент, спровокований російськими атаками на українські порти на Дунаї", – повідомив Президент.

Він зазначив, що мав телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, де поінформував його про нові події, а той підтвердив свою повну солідарність з Румунією і запевнив, що Альянс і його члени повністю підтримують Румунію.

Міністерство національної оборони рішуче засуджує напади Російської Федерації на деякі об'єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці напади невиправдані та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, оскільки є військовими злочинами.

"Я знову рішуче засуджую неодноразові напади РФ на українське населення та цивільну інфраструктуру, в тому числі на українські порти на Дунаї поблизу кордону з Румунією. Ці глибоко невиправдані атаки порушують норми міжнародного права і є воєнними злочинами", – сказав Президент.

Що відомо про падіння уламків російських БпЛА на території Румунії

Як раніше повідомляла Рубрика, у ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої Румунії.

Тоді ворог бив по цивільній інфраструктурі Подунав'я. Там пошкоджено складські та виробничі будівлі, устаткування аграрних та промислових підприємств. Сили ППО збили 17 дронів.

Проте МЗС Румунії заперечує, що російські дрони вибухнули на її території. Водночас міністерство наголосило, що вважає ці атаки росії невиправданими й такими, що суперечать міжнародному гуманітарному праву.

Окрім того, 5 вересня президент Румунії Клаус Йоганніс також заявив, що на території країни не падали "жодні частини безпілотників" або будь-яких інших пристроїв.

Проте пізніше президент Клаус Йоганніс визнав падіння БПЛА та заявив, що після обстеження території було виявлено фрагменти, які "можуть бути від дрона".

Місцеві журналісти побували на місці удару російського дрона та побачити там обгорілі дерева та уламки самого безпілотника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: