fbpx
Сьогодні
Фото 10:34 13 Вер 2023

Наслідки атаки на Одещину: оприлюднили фото пошкоджень, 2 постраждалих у важкому стані

Фото: Телеграм / ОСили оборони півдня

Уночі, 13 вересня, російська армія завдала масованого дронового удару по населених пунктах півдня Одеської області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Офісу Генерального прокурора. Телеграм Сил оборони півдня,

"Пошкоджено об'єкти припортової та цивільної інфраструктури, стоянка вантажного автотранспорту", зазначили в повідомленні.

У відомстві розповіли, що за процесуального керівництва Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Одещина, обстріл БПЛА

Фото: Фейсбук / Офіс Генерального прокурора

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів.

Одещина, обстріл БПЛА

Фото: Фейсбук / Офіс Генерального прокурора

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер в Telegram, всього внаслідок нальотів російських ударних дронів на Ізмаїльський район постраждало 7 цивільних осіб:

  • шість чоловік у Рені,
  • один в Ізмаїлі.
Одещина, обстріл БПЛА

Фото: Фейсбук / Офіс Генерального прокурора

"Двоє чоловіків з Рені у тяжкому стані, в палаті інтенсивної терапії. Сьогодні їх транспортують в Одесу. Четверо інших в стані середньої важкості, продовжують лікування в м.Рені", зауважив очільник області.

Одещина, обстріл БПЛА

Фото: Фейсбук / Офіс Генерального прокурора

Нагадаємо, що у ніч на 13 вересня російські загарбники вчергове атакували придунайську припортову інфраструктуру Одещини ударними баражуючими боєприпасами, внаслідок цього є влучання та постраждали 7 водіїв вантажівок.

Цієї ночі українська протиповітряна оборона "приземлила" 32 із 44 російських ударних безпілотників.

Що відомо про ворожі атаки Одеської області

Нагадаємо, що в останні тижні армія рф посилила нічні атаки на Одеську область, таким чином намагаючись зруйнувати портову інфраструктуру.

Як ми писали, у ніч на 4 вересняросіяни запустили по Одещині ударні дрони "Shahed", 17 з яких збили сили ППО, проте є влучання.

Також цього дня в МЗС України зробили заяву про те, що під час атаки росіян дрони впали та вибухнули на території Румунії.

Румунський президент Клаус Йоганніс визнав падіння БПЛА та заявив, що після обстеження території було виявлено фрагменти, які "можуть бути від дрона".

А вже 9 вересня, військовослужбовці ВМС Румунії, дислоковані для дослідницьких завдань у районі Плауру повіту Тулча, провели пошукові заходи в зоні відповідальності. Солдати виявили нові фрагменти ще одного безпілотника, який розбився в суботу на території Румунії.

Окрім того, у ніч на 6 вересня російські загарбники атакували Ізмаїльський район Одеської області ударними дронами, унаслідок чого загинула людина та сталися руйнування.

Своєю чергою, речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк пізніше заявила, що окупанти атакують Одеську область дронами-камікадзе з нової партії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: