fbpx
Сьогодні
13:06 11 Вер 2023

Українські воїни на лівобережжі Херсонщини потопили шість ворожих катерів за добу

Фото: З відкритих джерел

Протягом минулої доби військові ЗСУ знищили шість російських катерів, які намагалися маневрувати серед островів на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини, аби закріпитись на позиціях.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, інформує Рубрика.

"На даному етапі можемо сказати, що ворог продовжує активізуватися там (на лівому березі – ред.). Вишукує способи забезпечити собі більш щільну оборону, в тому числі – з напрямку самого Дніпра, з води. Але мінус шість човнів – це дуже красномовне, переконливе зведення, яке ми можемо зараз говорити за минулу добу. Так завершилась їхня спроба закріпитися на тих позиціях, з яких попередньо були вибиті", – сказала Гуменюк.

Вона додала, що ЗСУ продовжують нищити особовий склад, техніку росіян, з якої вони намагаються обстрілювати правий берег Херсонщини.

Довідка

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповіла, що ситуація в морі залишається стабільно напруженою: у Чорному морі немає ракетоносіїв ворога на бойовому чергуванні, але корабельне угруповання потужно розгорнуто і постійно маневрує.

За її словами, станом на 11 вересня перебувають 9 одиниць у Чорному та одна в Азовському морі.

"Викривають надводну обстановку, збирають оперативні дані і продовжують переховуватись за цивільним судноплавством. Вони знаходяться в умовно безпечному для себе, як вони вважають, районі – на відстані 100 морських миль від контрольованого Україною берега, в напрямку південно-східного узбережжя Криму і далі до Новоросійська. Там розгорнуте корабельне угруповання ворога, воно маневрує, оскільки лишатися на одному місці їм дуже не спокійно. Саме така тактика обрана як одна з протидій морським дронам, про які вони так багато говорять і яких так очікують", – сказала Гуменюк.

За даними Генштабу на ранок понеділка, 11 вересня, втрати ворога у війні в Україні склали 19 кораблів (катерів).

Як повідомляла Рубрика, українська морська авіація у північно-західній частині Чорного моря знищила російський катер типу "Тунець".

Фактично основний меседж у випадку зі знищенням  катеру "Тунець" російських загарбників у Чорному морі – це те, що будь-яка така висадка росіян закінчуватиметься подібним фіналом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: