fbpx
Сьогодні
09:12 03 Вер 2023

На Запоріжжі окупанти підпалюють мінні поля, що зупинити наступ українських захисників, – ISW

Фото: The New York Times

На Мелітопольському напрямку Запорізької області українські Збройні сили продовжують контрнаступ, але через додаткові російські бетонні укріплення та щільні мінні поля ситуація залишається складною.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики нагадали, що за даними українського Генштабу, ЗСУ проводять наступальні операції на Мелітопольському напрямку (західна частина Запорізької області).

"Російські мілблогери, які нещодавно стверджували, що російські війська утримують позиції в південній частині Роботиного, заявили, що російські війська відійшли з південної околиці населеного пункту на невизначені позиції далі на південь", наголосили фахівці ISW.

В Інституті вивчення війни також зазначають, що російські війська розкидають на замінованих полях легкозаймисті речовини і підпалюють їх за допомогою гранат з безпілотників, намагаючись перешкодити зусиллям з розмінування.

У той же час командир розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг заявив, що українські артилерійські можливості "рівні або навіть кращі", ніж у російських сил. А тому вони змогли відтіснити російські артилерійські підрозділи від лінії фронту, не даючи їм можливості підтримувати російські війська.

"Це спостереження не є універсальним по всій лінії фронту, оскільки українські підрозділи регулярно повідомляють про те, що потрапляють під потужний російський артилерійський вогонь, який коригується російськими безпілотними літальними апаратами", підкреслюють у звіті ISW.

Гросберг також заявив, що з липня українські сили успішно виводять з ладу російські артилерійські радари. Аналітики при цьому нагадали, що російські джерела неодноразово висловлювали занепокоєння з середини липня щодо відсутності у росії контрбатарейної артилерії, особливо на півдні України.

Нагадаємо, як ми писали, експерти розповіли про способи звільнення територій під час наступу ЗСУ.

Для того, щоб прорвати першу оборону противника на півдні, українським військовим доводиться битися за кожен будинок та вибивати окупантів з опорних пунктів. Однак, коли й друга лінія оборони ворога буде прорвана, то шлях до моря буде відкритий.

Як зазначають, під час контрнаступу Україна значною мірою спирається на тактику застосування малих штурмових груп для захоплення невеликих ділянок, які є опорними пунктами російських окупантів.

Як напередодні повідомляли в ISW, що для того, щоб підрозділи армії рф з Луганської області передислокувалися "захищати" південь від українського контрнаступу, що просувається вперед, російське командування розгорнуло "резервну армію".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: