fbpx
Сьогодні
Фото, відео 17:43 07 Вер 2023

Блінкен під час візиту в Україну зустрівся з військовими Сил оборони

English version here

Фото: Secretary Antony Blinken

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен під час своєї поїздки до України зустрівся з бійцями Збройних сил, які показали представнику Білого дому американське екіпірування, що на 100% виконало своє призначення.

Про це інформує Obozrevatel, соцмережа (колишній Twitter).

"Це реально те, що рятувало нам життя", – сказав один із військовослужбовців держсеку США.

На початку зустрічі Блінкен потис воїнам руки та поспілкувався через перекладача. Наші герої продемонстрували американські шоломи, бронежилети та інші предмети, які врятували життя побратимів. Серед них був навіть планшет, металевий корпус якого дивом зупинив уламок.

"Не думаю, що ви будете його далі використовувати", пожартував Блінкен. Йому відповіли, що планшет стане частиною виставки про повномасштабну війну.

Також військовослужбовці показали оптику й інше обладнання, яке Силам оборони передали Сполучені Штати.

Американський державний секретар розповів про своє захоплення нашими військовими.

"Ми у захваті від тієї сили, тієї стійкості та сміливості українських військовослужбовців, Національної поліції та інших підрозділів", – сказав він бійцям.

Окрім того, Блінкен також зустрівся з прикордонниками.

"Відвідав прикордонників, щоб побачити, як вони продовжують захищати територію та людей України", – написав Блінкен.

Блінкен Військові

Фото: Secretary Antony Blinken

Він додав, що США виділяє 300 мільйонів доларів правоохоронному сектору України для продовження їхньої важливої роботи.

"Сполучені Штати залишаються єдиними з Україною", – зазначив держсекретар.

Як повідомляє ДПСУ, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко під час зустрічі із Державним секретарем США Ентоні Блінкеном під час його візиту в Україну обговорили вже реалізовані проєкти зі зміцнення потенціалу прикордонників та подальшу підтримку.

Блінкен Військові

Фото: Secretary Antony Blinken

На базі одного з підрозділів делегація Держдепартаменту США та Посольства США в Україні ознайомилася із роботою прикордонного відомства та допомогою, що отримана Держприкордонслужбою в рамках спільних проєктів.

Блінкен Військові

Фото: Secretary Antony Blinken

Дейнеко подякував Блінкену за можливість особисто відвідати прикордонників та за потужну і послідовну підтримку народу України. Він відмітив високий рівень співпраці з Держдепартаментом та іншими інституціями США з якими нині реалізується 9 проєктів міжнародної-технічної допомоги.

"Я радий, що ми можемо спільно працювати заради того, щоб вберігати життя не дивлячись на всі ті жахи, які несе з собою російська агресія. Зараз ми не просто надаємо допомогу, тобто не тільки для боротьби з російськими загарбниками сьогодні, ми також передаємо допомогу для того, аби ви змогли побудувати ефективні Сили оборони майбутнього", – відмітив Блінкен.

Що відомо про візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена до України

Як інформувала Рубрика, 6 вересня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до Києва з офіційним візитом.

Під час візиту до Києва, державний секретар США зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та вже провів зустріч з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Востаннє Блінкен відвідував Україну у вересні 2022 року. Тоді поїздку американського держсекретаря також не анонсували.

Варто зауважити, що поїздка державного секретаря США відбувається на тлі зміни міністра оборони України. Сьогодні кандидатуру Рустема Умєрова на посаду нового глави Міноборони має підтримати Верховна рада.

У столиці України держсек США оголосив про новий пакет підтримки на суму понад 1 мільярд доларів. Частину цієї суми (206 мільйонів доларів) витратять на гуманітарну допомогу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: