fbpx
Сьогодні
13:34 05 Вер 2023

Звільнення голови Донецької ОВА та призначення нового керівника Полтавської: Кабмін готує зміни

Фото Reuters

5 вересня, Уряд має погодити звільнення глави Донецької ОВА Павла Кириленка, якого мають призначити очільником Антимонопольного комітету. Також планують призначити нового начальника Полтавської ОВА.

Про це повідомили джерела УП в уряді.

Як зазначають, новим очільником Полтавської ОВА має стати Філіп Пронін, який на цей час є заступником керівника Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Що відомо про Філіпа Проніна

41-річний Філіп Пронін має диплом магістра з міжнародної економіки Київського економічного університету та бакалавра з правознавства Фінансово-правового коледжу.

  • З 2005 по 2008 рік він працював у Департаменті аналітичної роботи Державного комітету фінансового моніторингу.
  • У 2008-2010 був старшим консультантом відділу незалежних фінансових розслідувань ТзОВ "КПМГ-Україна".
  • У 2010-2011 працював у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення фінансового моніторингу Управління аналізу ризиків та типологічних досліджень комітету фінмоніторингу.
  • У 2012 – 2017 – заступник директора департаменту – начальник управління аналізу ризиків та типологічних досліджень.
  • У 2017 – 2020 був начальником Управління виявлення та розшуку активів центрального апарату Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів
  • У 2020 – по теперішній час – заступник голови агентства.

Ще одне рішення Кабміну – це звільнення з посади голови Донецької ОВА Павла Кириленка. Ймовірно, його мають призначити очільником Антимонопольного комітету.

Що відомо про Павла Кириленка.

37-річний Павло Кириленко закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство".

  • Він 2008 року працював в органах прокуратури. За 11 років служби послідовно обіймав посади: помічника прокурора, прокурора відділу, заступника прокурора, прокурора Генеральної прокуратури, начальника слідчого управління.
  • У 2017 році призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.
  • У 2019 році Указом Президента України призначений на посаду голови Донецької облдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації.

Нагадаємо, як писала Рубрика, голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська залишає посаду і може буде призначена головою Фонду держмайна замість Рустема Умєрова.

Окрім того, 4 вересня голова Фонду держмайна Рустем Умєров подав до Верховної Ради заяву про звільнення. Він має стати новим міністром оборони замість Олексія Резнікова.

Як писала Рубрика, 3 серпня глава держави Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: