fbpx
Сьогодні
Відео 22:10 03 Вер 2023

Президент підтвердив звільнення Резнікова й озвучив, хто його наступник

Глава держави Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на відеозвернення Володимира Зеленського.

"Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому", – заявив він.

За словами президента, Міністерство має очолити Рустем Умєров.

"Верховна рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури", – додав він.

Що відомо про Умєрова

Рустем Умєров народився 19 квітня 1982 року в Самарканді (Узбекистан) в сім'ї вихідців з Алушти (Крим).

У велику політику він прийшов у 2019-му, коли партія "Голос" увійшла до Верховної ради.

Під час роботи у Верховній раді очолював Тимчасову спеціальну комісію з питань моніторингу отримання використання міжнародної матеріально-технічної допомоги.

У 2020 році розпочав парламентські слухання щодо деокупації та реінтеграції Криму.

Після початку повномасштабного вторгнення Умєров брав участь у перемовинах щодо обміну полонених. Так за його допомоги вдалось повернути, зокрема й оборонців Азовсталі. Фонд держмайна під його керівництвом отримав майже чотири млрд грн від продажу об'єктів.

Нагадаємо, що 10 серпня УП з посиланням на співрозмовників у владі повідомляла, що президент Володимир Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони. Розглядаються щонайменше два кандидати.

19 серпня Міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи чутки про те, що президент шукає йому заміну на посаді оборонного відомства, заявив, що ця посада для нього "тимчасова історія", а звільнитися він і сам може.

Зеленський у відповідь на питання про ймовірність звільнення міністра оборони Олексія Резнікова 23 серпня заявив, що зможе коментувати кадрові рішення, коли будуть підписані ним відповідні укази.

"Я готовий коментувати будь-які кадрові рішення у нашій державі лише після того, як будуть підписані мною відповідні укази", підкреслив Президент.

28 серпня Резніков розповів, що обговорював із президентом можливості переходу на іншу посаду, але рішення має ухвалити сам Володимир Зеленський.

"Ми маємо дуже багато спілкування з президентом. Але воно на 98% стосується нашої оборони. Ще на 2% – із розмов про майбутнє нашої армії в контексті глобальному.

Але пропонувати людину на посаду міністра оборони – це право президента, і якщо він запропонує мені попрацювати над реалізацією іншого проєкту, то я б, мабуть, погодився. Бо ця посада, хто б на ній не був – це Голгофа", наголосив міністр оборони.

Як писала раніше Рубрика, найближчим часом у відставку повинні відправити міністра оборони України Олексія Резнікова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: